Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ’Silifke Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’ toplantısına katıldı. Kocamaz, “Allah 15 Temmuz gecesini Türk milletine bir daha yaşatmasın. Ülkenin birliği ve vatanın bekası için üzerimize düşeni her zaman yaparız" dedi.

Düzenlenen toplantıya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak’da katıldı. Toplantıda konuşan Kocamaz, "Mersin çok özel ve güzel bir bölge. Akdeniz’in kıyısında Toroslar’dan aşağı doğru uzanmış çok büyük bir yerleşim birimi. Bu bölgenin insanları geçmişten bu yana her zaman vatanını, bayrağını korumuş çok özel insanlar. 15 Temmuz’da da aynı sahiplenmeyi göstermiş insanlar” diye konuştu.

2016 yılının bir daha yaşanmamasını ve o geceden çıkarılan dersler sonrası hafızalardan silinmesi gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Ülkemizdeki huzuru, güveni yok etmeye ve demokrasiyi baltalamaya çalışan, Türk milletini birbirine düşürmeye çalışan o güruh bizlere 15 Temmuz gecesini yaşattı. Türk milleti tanklara, toplara, uçaklara karşı durarak demokrasisine sahip çıktı. Allah o kötü geceyi bir daha Türk milletine yaşatmasın. 15 Temmuz nasıl ki milletimizi birleştirmiş ise bu birlikteliği sürdürmemiz gerekiyor. Nefislerimizi bir kenara bırakıp ülkenin birliği ve vatanın, devletin bekası için üzerimize düşeni yapma sorumluluğumuz var. Saygı ve sevgi içerisinde birbirimize yaklaşarak, geleceğe emin adımlarla yürümeye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.