Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kayıt dışı kazancın önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde yürüttüğü seyyar satıcılara yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Daha vergisiz kazanç için Mersin sokaklarını işgal eden kağıt toplayıcılara yönelik ciddi çalışmalar yapan zabıta ekipleri, son olarak Mersin sebze ve meyve hali önüne ve bahçelere operasyon düzenledi. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na bağlı Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü görevlileri ile Hal Zabıta Amirliği’ne bağlı zabıta ekipleri, kompleks içerisinde faaliyet gösteren esnafın şikayeti üzerine emniyet güçleri ile birlikte ortaklaşa düzenlenen operasyonda, daha önce defalarca uyarılan seyyar satıcıların bu uyarıları dikkate almayarak vergisiz ve kayıt dışı kazanç sağlamaya devam etmeleri üzerine çok sayıda elektronik terazi ve seyyar arabalara el koydu. El konulan malzemeler zabıta kontrolünde Büyükşehir Belediyesi’ne ait depolara götürülürken, kayıt dışı alım-satım yapan bazı bahçe ve tarlalara da operasyon düzenlendi. Operasyon doğrultusunda merkeze bağlı mahallelerdeki kaçak yükleme yapılan noktalarda künye kontrolü yapıldı.
Ekipler ayrıca Hal Kompleksi içerisinde ve dışarısında faaliyetlerini sürdüren esnafa yönelik iş yerlerinde denetimler yaparken, eksiği bulunan esnaflar uyarılarak, eksiklerin giderilmesi için süre verildi. Seyyar satıcılara yönelik operasyonların süreceği belirtilirken, kayıt dışı kazanç yöntemiyle vergi vermeden haksız gelir elde eden seyyar satıcılara geçit verilmeyeceği bildirildi.