Türkiye Erkekle Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesporda hedef şampiyonluk. Genel Menajer Melahat Aydın, "Bu sene ligde şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturuyoruz. Hedefimiz takımımızı yeniden 1. çıkartıp, eski yıllardaki gibi başarılar elde etmektir" dedi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Basketbol 2. Ligi B grubunda mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, 18 maçta 11 galibiyet, 7 mağlubiyet alarak ligi 2. sırada tamamlamıştı. 18 maçta rakip potaya bin 399 sayı atan turuncu beyazlı ekip, potasında bin 309 sayı gördü. Final grubuna kadar kalmayı başarabilen Çukurova ekibi, bu grupta ise 10 maçta 4 galibiyet, 6 mağlubiyet alarak 4. sırada kaldı ve bir üst lige çıkamadı. Bu yıl iddialı bir kadro kurmaya çalışan Mersin ekibi, şampiyon olup yeniden 1. ligde mücadele etmek istiyor.

Genel Menajer Aydın: "7 Ağustos’da antrenmanlarımıza başlıyoruz"

Transfer çalışmaları ve takımın son durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, yeni bir bakış açısıyla yeni sezona gireceklerini belirtti. Öncelikli olarak genç antrenör Deniz Gençyürek ile anlaştıklarını kaydeden Aydın, "Genç, hırslı ve hedefi olan bir antrenörümüze takımımızı teslim ettik. Genç antrenörümüzün istekleri doğrultusunda Yalova Belediyesi’nden Onur Çalban’ı, Adanaspor’dan Tufan Fındıklı’yı, Çankırı’dan Hidayet Civan’ı, Ankara DSİ’den Tibet İlhan’ı, Tolkar Genç Karşıyakalılar’dan Mert Aykutluğ ile anlaştık. Ayrıca oyuncumuz Serdar Yavuz ile yeniden sözleşme imzaladık. Görüşmelere devam ettiğimiz birkaç sporcu daha var. Onları da renklerimize bağlayarak, yeni sezona hazırlanacağız. 7 Ağustos’da antrenmanlarımıza başlayacağız" diye konuştu.

"Hedefimiz şampiyonluk"

Genç ve dinamik bir kadro ile iddialı ekiplerden biri olacaklarını kaydeden Aydın, "Geçen yıl da çok istemiştik ancak final grubunda istediğimiz sonuçları elde edememiştik. Bu yıl ise daha güçlü bir kadro ile bu sefer önce grubu birinci olarak tamamlamak, ardından bir üst lige çıkma maçlarında başarılı sonuçlar elde etmek istiyoruz. Bizim her zaman hedefimiz şampiyonluktur. Bu yılda yine hedefimiz aynı. Biz antrenörümüze ve oyuncularımıza güveniyoruz. Onlar istedikleri zaman her takımı yenebilirler. Takımımıza güvenimiz tam. Allah’ın izni ile lige iyi başlayıp, iyi bitireceğiz" şeklinde konuştu.