Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) Kadınlar Kurulu Üyeleri, kadınları hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde yarışma düzenledi.
Mersin GİAD Kadın Kurulu her hafta düzenli olarak uyguladığı sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Mersin GİAD Kadın Kurulu’nun bu haftaki konusu ’Kadın Hakları’ oldu. Şiddete maruz kalan kadınların haklarını savunmaları açısından bilgilendirme yarışması yapan Mersin GİAD’lı kadınlar, Forum Mersin’de birçok insanın dikkatini çekti. Yarışmada, dörder kişilik gruplar halinde yarışan katılımcılara kadın hakları ile ilgili sorular sorularak ödüller verildi.
Mersin GİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Nalan İzol, Kadınlar Kurulu Üyeleri ve Avukat Hale Ekinciler’in katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, şiddete maruz kalan kadınlar, boşanma süreçleri, eşitlikler gibi konularda hem bilgilendirildi hem de keyifli anlar yaşadı. Yarışmaya kadınların yanı sıra erkeklerin de ilgisi yoğun oldu.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yenilikçi düşünceler ile yola çıktıklarını ifade eden Başkan Nalan İzol, “Kadınlar bir toplumun en önemli varlıklarıdır. Çoğu insanımız maalesef kadın haklarını henüz tam olarak bilememekte. Biz de Mersin GİAD olarak bu eksikliği bir nebze olsun kapatmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Kadınlarımızın ve erkeklerimizin ’Kadın Haklarının’ bilincinde olarak hareket etmeleri gerekiyor” dedi.