Mersin’de sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş çevresi, yayınladıkları mesajla Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Yenişehir Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Elif Örener Erdem, tüm Mersinlilerin Ramazan Bayramı’nı kutladığını belirterek, "Oruçla geçirilen uzun günlerin ardından gireceğimiz bayramın ülkemize, milletimize ve İslam alemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini ümit ediyorum. Sevgi ve hoşgörü iklimi içerisinde, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayının ardından, bayrama erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bayramın öneminin idrak edildiği bir Ramazan Bayramı geçirmek dileğiyle tüm Mersinlilere sağlık ve mutluluk dolu bir bayram temenni ederken, tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum" dedi.

Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, dini bayramların toplumsal birlikteliği sağlayan, değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı önemli günler olduğunu ifade ederek, "Asırlardan beri birlik-dirlik içerisinde kutladığımız, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan bu Ramazan Bayramı’nın da millet olarak gönüllerimizin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına, bayram sevinciyle coşmasına vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramı’nın anlam ve özüne uygun olarak vatandaşlarımız arasında barış ve kardeşlik duygusunun yaygınlaşması, insanlarımızın mutluluğu ve geleceğe umutla bakmamıza vesile olması en içten dileğimizdir. Türk ve İslam dünyasının, Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayramın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Akyürek; "Birbirimizin kıymetini daha çok bilmeliyiz "

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek, birlik ve beraberlik içerisinde sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirilmesini dileyerek, Mersinlilerin ve tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Akyürek, “Ülke olarak bayramı birlik ve beraberlik içinde kardeşlik ruhuyla idrak etmeliyiz. Bu bayram geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukların üzerine bir sünger çekerek kucaklaşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bayramların, gönül kapılarının sınırsız açıldığı, birlik, kardeşlik ve paylaşma duygularının güçlendiği manevi atmosferin doruğa çıktığı özel günler olduğunu hatırlatan Akyürek, "Etrafımızda yaşanan tüm acılara ve dramlara şahit olan bir millet olarak bu bayramda birbirimize tebessüm etmeli, sarılmalı ve birbirimizin kıymetini daha çok bilmeliyiz. Bu bayramda her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babalarımızın dualarını mutlaka almalıyız. Akraba, dost ve komşularımızla bayramlaşmalı, çocukları

sevindirmeliyiz. Hastalarımızı, huzurevinde yatan yaşlılarımızı ve kimsesizleri ziyaret etmeli yetimin başını okşamalıyız. Bu mübarek günlerin tüm insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ederek Mersinlilerin ve tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı kutlar, ülkemiz ve milletimiz için huzurlu nice bayramlar dilerim’” şeklinde konuştu.

Hİ-KA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Kaya, bayramların insanları birbirine yakınlaştıran, kucaklaştıran ve toplumsal barışı pekiştiren çok anlamlı günler olduğunu söyleyerek, Mersinlilerin ve tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Birlik ve beraberliklerin pekiştiği bayram günlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, Ramazan ayının insanları birbirlerine daha çok yakınlaştırdığını, dargınlıkların, kırgınlıkların giderilerek kardeşlik ve barış duygularını artırdığını vurguladı.

Bayramın birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesine vesile olmasını dileyen Kaya, “Birçok güzelliğin yaşandığı bayram günlerinde sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa hepsini sunabilmeliyiz. Bayramlar, gönüllerin bir araya gelmesi, insanların birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Bugünleri aracı kılarak küs ve düşman olduğumuz insanlarla barışmalıyız. Ramazan Bayramı’nın Mersin ve Türkiye başta olmak üzere dünya için huzur ve barış dolu bir geleceğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Memiş; "Bayramlar, kardeşliği pekiştiren önemli günlerdir"

Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Memiş de Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bayramların bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren önemli günler olduğunu dile getirerek, "Bizi millet yapan ve kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan bayramlar, değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı günlerdir. İnsanlar arasındaki karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği, sevgi ve saygının geliştiği bu günlerde yardımlaşma duygularımız artar. Hoşgörünün simgesi olan mübarek Ramazan ayını tamamlayarak, milletimizi birleştiren ve kardeşliğimizi pekiştiren Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini ve huzurunu yaşıyoruz. Bu düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diler, tüm İslam aleminin bayramını kutlarım" ifadelerini kullandı.

Serttaş, Ramazan Bayramı’nı kutladı

Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Ramazan Bayramı’nın sabır, fedakarlık, paylaşma, dayanışma duygularının öne çıktığı, manevi huzura eriştiren en güzel bayramlardan biri olduğunu belirterek, "Bayramlar, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma bağlarının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların son bularak yerini barış ve kardeşliğe bıraktığı en özel ve en müstesna günlerdir. Bayramlar, kültür ve geleneklerimizin ayrılmaz bir parçası olarak asırlar boyu toplumlarımız arasında hep birleştirici bir güç olmuştur. Bizler, en zor günlerimizde dahi dayanışma içinde birbirine yardımcı olmayı görev bilen, vicdanı ve vefayı en önemli erdem olarak kabul eden bir toplumuz. Millet olma şuurunu derinden hissettiğimiz bu bayram günlerinde dayanışmanın, bir olmanın, birlik olmanın coşkusunu bayram sevinciyle birleştireceğimize tüm kalbimle inanıyorum. Bu düşüncelerle, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Memoil Akaryakıt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Işık, Ramazan Bayramı’nın dayanışma, hoşgörü, sevgi, saygı ve kardeşlik gibi değerlerin yaşanıp paylaşılacağı günler olduğunu ifade ederek, herkesin bayramını kutladı.

Bu önemli günlerde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak gerektiğini vurgulayan Işık, Ramazan Bayramı’nın tüm Türkiye’ye hayırlar getirmesini temenni ederek, şöyle konuştu; "Ramazan Bayramı’nda başta anne ve babalarımız ve diğer akrabalarımız olmak üzere dost ve yakınlarımızı ziyaret etmeli, bayramın gönüllere huzur veren havasını en güzel şekilde teneffüs etmeliyiz. Toplumsal bilincin gelişmesine, ulusal değerlerin güçlenmesine, birlikteliğin, kardeşliğin ve sevginin yaşanarak ve paylaşılarak yerleşmesine aracılık etmesi, bayramları tüm toplumlar için özel kılmaktadır. Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeli, bayramların güzelliğini, anlamını ve değerini bayram günleriyle sınırlı tutmayıp yaşamımızın her anında ve tüm insani ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Küçüklerin büyüklerini unutmadığı, dargınların barıştığı, kırgınlıkların unutulduğu ve dostlukların yeşerdiği bir bayram temennisinde bulunarak herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”