Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, yapılandırma kapsamında ödenmesi gereken taksitler için sürenin 31 Mayıs’ta sona ereceğini belirterek, vatandaşların ödemelerini rahat yapabilmeleri için tüm vergi dairelerinin cumartesi ve pazar günleri saat 17.00’ye, 31 Mayıs Çarşamba günü ise saat 23.59’a kadar açık olacağını bildirdi.

Vergi Dairesi Başkanı Güngör, yazılı bir açıklama yaparak, yapılandırmadan yararlanan borçluları uyardı. Güngör, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçları yapılandırılan, ancak maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla yapılandırması ihlal olan borçluların, ihlale neden olan tutarları ile 2017 yılının Ocak ayında ödenmesi gereken, ancak ödeme süresi dört ay uzatılan 2’nci taksitinin ödeme sürelerinin 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü sona ereceğini anımsattı. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan Güngör, bu çerçevede Vergi Dairesi Başkanlığınca gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Hata sonunda ve Çarşamba günü vergi dairelerinde yapılandırma için mesai uygulanacağını ifade eden Güngör, “Mükelleflerimizce yapılacak ödemeler esnasında meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflerimize kolaylık sağlanması amacıyla 27 Mayıs 2017 Cumartesi ve 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 17.00’ye kadar, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü ise saat 23.59’a kadar tüm vergi dairelerimiz açık bulundurulacak ve kesintisiz olarak hizmet vermeye devam edecektir. Ayrıca 1. ve 2. taksit ödemeleri ‘mersinvdb.gov.tr’, ‘gib.gov.tr’ internet sayfalarımızdan ve anlaşmalı bankalardan da yapılabilecektir. Mükelleflerimizin mağduriyet yaşamamaları ve kanunun sağladığı avantajlardan yararlanma hakkını kaybetmemeleri için ödemelerini son güne bırakmamalarının menfaatlerine olacağını önemle duyururuz” dedi.