Akdeniz Belediyesi, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle ev temizliği gibi temel gereksinimlerini yerine getiremeyen vatandaşların evini temizliyor.

Rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra sosyal içerikli hizmetlere de önem veren Akdeniz Belediyesi, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket güçlüğü çeken ilçe sakinlerine yönelik yeni bir uygulama başlattı. Proje çerçevesinde, 65 yaş üstü bireylerin evleri, Kadın ve Aile Politikaları Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 2 ayrı ekip tarafından 15 günlük periyotlar halinde temizlenmeye başlandı. Kadın ve Aile Politikaları Müdürü ve temizlik ekipleri, projenin ilk gününde 65 yaşındaki Meral K.’nin evine konuk oldu. Yenimahalle’deki evinde yalnız yaşayan, akrabalarının desteği ve 65 yaş aylığı ile geçinen Meral Hanımın evini dip bucak süpürüp silen, eşyaların tozunu alan ve camları temizleyen ekipler, ev sahibinin yüzünü güldürdü ve hayır duasını aldılar. Uygulamadan son derece memnun kalan Meral Hanım, müdürlük personeli ile belediye yetkililerine teşekkür etti, temizlik hizmetinin sürekli olmasını istedi.

"Toplumsal gelişmişlik yaşlıya saygıyla başlar"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, ilk etapta ihtiyaç sahibi 55 aileye düzenli olarak bu hizmeti ulaştıracaklarını, pilot uygulamadan verim alınması halinde daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Toplumsal gelişmişliğin yaşlılara saygıyla başladığının altını çizen Başkan Aktaş, "Başta endüstrileşmiş ülkeler olmak üzere, dünyanın tamamında genç nüfus gün geçtikçe azalmakta, yaş ortalamaları artmaktadır. Hepimiz yarının yaşlı adayı olan bireyleriyiz. Sağlığı ve gücü elverdiğinde ailesi ve ülkesi için emek sarf etmiş insanları kucaklamak, onları sosyal yaşamın içinde tutmak hepimizin görevi olmalıdır. Sırf en temel gereksinimlerini karşılayamadığı için onların kendi kabuklarına çekilmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Toplumsal kültürün sürdürülebilir hale gelmesi, kuşaklar arası dayanışma ile mümkündür" dedi.

Evde temizlik hizmetlerinin yanı sıra kişisel bakım hizmeti vereceklerinin de altını çizen Aktaş, "Bunun için Kadın ve Aile Politikaları Müdürlüğümüz hazırlıklarını yaptı. Saç ve

vücut bakımı, tırnak kesimi gibi hizmetleri de ihtiyaç duyan 65 yaş üstü büyüklerimizin evlerine kadar götüreceğiz. Ev temizliği hizmetlerinde oluşturduğumuz düzenli sistemi, kişisel bakım hizmetlerinde de oluşturacağız" diye konuştu.