Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, araç filosuna iki kanal açma aracı daha ekledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni alınan araçları sosyal medya hesabından duyurdu.
MESKİ Genel Müdürlüğü, araç filosunu büyütüyor. Mersin genelinde hizmet vermeye devam eden ve daha önce araç filosuna 4 adet 4x4 arazi pikabı, 4 adet excavatör ve 10 adet Beko Loder (kanal kazıyıcı) ekleyen MESKİ, son olarak iki adet kanal açma aracı daha aldı. Böylece MESKİ’nin araç sayısını 368’e yükseldi.
Yeni araçların tanıtımı MESKİ Filtre’de yapıldı. Tanıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da katılarak, araçları inceledi. Tören öncesinde twitter hesabından yeni araçları duyuran Kocamaz, hesabından yaptığı açıklamada, MESKİ araç filosuna dahil edilen araçların, ülke genelindeki su ve kanalizasyon idarelerinde bulunan kanal açma ve temizleme araçları içerisinde en yüksek kapasiteli tip ve özelliklere sahip olduğunu belirtti. Kocamaz, “Bu araçlar hem su altında hem de su yüzeyinin üzerinde vakum yapabilme kapasitesine sahiptir. Araç ve üzerine akuple ekipmanlar ülkemiz su ve kanalizasyon idarelerinde bulunan kanal açma ve temizleme araçları içerisinde en yüksek kapasiteli olan tip ve özelliktedir. Böylelikle tıkanıklıklara yol açan kum, çakıl, toprak parçası, pet şişe, konserve kutusu, katılaşmış yağ ve fosseptik atıkların yüksek basınçlı suyun parçalama ve iteleme etkisi ile bertaraf edilmesini ve bulunduğu yerden tahliye edilmesini daha etkin ve verimli gerçekleştirmektedir. Kombine kanal açma ve temizleme aracına ait vakumlama ya da yüksek basınçlı kanal açma üniteleri, birlikte ve eş zamanlı ya da ayrı ayrı çalıştırılabilme özelliğine sahiptir” dedi.
İl genelinde tıkanıklıklara sebep olan atıkların temizlenme işlemi için gerek yüksek iş gücü gerekse sürekli olarak uzun zaman harcanmasına rağmen yeterli verimin alınamadığını ifade eden Kocamaz, mevcut durumların hizmet maliyetini ve kalitesini olumsuz etkilediğini kaydetti. Bu olumsuzlukları gidermek adına kanal açma ve temizleme aracından Mersin ili genelinde hizmet vermek üzere iki tane satın alındığını dile getiren Kocamaz, araçların hayırlı olmasını diledi.