Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), bazı veznelerde yolsuzluk yapıldığı yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

MESKİ’den yapılan açıklamada, bir internet sitesinde yayınlanan, “MESKİ’de veznelerde milyonluk vurgun’ başlıklı haberin, kamuoyunu yanıltacak şekilde servis edildiği ileri sürüldü.

İdare denetim birimlerinin olağan denetimleri çerçevesinde, Mersin genelindeki bütün veznelerin hesaplarının incelenmesi neticesinde sadece iki personel özelinde hesap açığına rastlandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi; "Konu ile ilgili olarak Teftiş Kurulu Başkanlığınca soruşturmaya başlanılmış ve iki vezne görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma devam etmekle birlikte ilgililer hakkında 1. Hukuk Müşavirliğimizce de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu çerçevede anılan haberde belirtildiği üzere konunun idari denetimsizlik nedeniyle değil, idari denetimler sonucunda ortaya çıkarıldığı Mersin kamuoyunca bilinmesi gerekmektedir. Öte yandan haberde bahsi geçen uzmanların kim ya da kimler olduğu, idaremiz programlarının çalışma sistemini bilip bilmedikleri, bahsedilen açıkların neler olduğu konusunda bilgi sahibi olup olmadıkları, konu ile ilgili somut bilgi ve delil olmaksızın böyle bir yargıya nasıl vardıkları da merak uyandırmıştır."