Silifke Belediye Meclisi, 2016 yılının son olağan toplantısını gerçekleştirdi. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut başkanlığında bir araya gelen meclis üyeleri, gündemde yer alan 11 maddeyi karara bağladı.
2017 yılı meclis günleri ve meclis tatil ayının da belirlendiği toplantıda, encümen üyeliğinden istifa eden Ahmet Doğan’ın yerine Osman Şen yapılan gizli oylamayla seçildi.
Aralık ayı meclis toplantısının gündeminde şu maddeler yer aldı:
"Bir önceki toplantıya ait 7 Kasım 2016 tarihli tutanakların okunup, oylanması. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelecek evrakların görüşülmesi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelecek evrakların görüşülmesi. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. Maddesinin (d) ve (e) bendi gereğince, İller Bankası veya ticari bankalardan kredi kullanılması konusunda Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a yetki verilmesinin görüşülmesi. Belediye 2017 Mali Yılı bütçesinde Kapalı Pazar yerleri Projesi ile ilgili ek bütçe konusunun görüşülmesi. Encümen üyeliğinden istifa eden Meclis Üyesi Ahmet Doğan’ın yerine bir encümen üyesi seçimi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Floransa “Teknik Temas ve İnceleme” ve “Kardeş Belediyecilik” programının görüşülmesi. 2017 yılı meclis toplantı günlerinin belirlenmesi. 2017 yılı meclis tatil ayının belirlenmesi."
2017 yılının sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle Aralık ayı oturumunu sonlandıran Belediye Başkanı Turgut, “Meclis üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak başarılı ve dolu dolu bir yılın sonuna geldik. İlçemizi hep birlikte güzel bir noktaya getirmek için gayretli çalışmalar yürüttük. Almış olduğumuz kararlarımızın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da yapacağımız çalışmalarda birlik ve beraberlik içerisinde örnek bir hizmet anlayışı sergileyeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.