Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yoğun çalışma temposundan arta kalan zamanını vatandaşlarla görüşerek geçiriyor.

Periyodik toplantılarda sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tarhan, çoğu zaman ilçede bulunan vatandaşların evlerine çat kapı ziyaretlerde bulunuyor. Sabah mesai öncesi bisikletiyle Soli Pompeiopolis Sütunlu Yolu’nda spor yapan Tarhan, tesadüfen karşılaştığı Zeynep Çeylani ile sohbet etti. Aynı bölgede oturduğunu dile getiren Çeylani, Başkan Tarhan’ı evinde misafir etti. Tarhan, evde bulunan çocukların sevgi gösterisiyle karşılandı. Daha sonra Tarhan evin minik çocukları Habil ve Taha ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi, sevimli çocuklara kitap hediye etti. Öte yandan Tarhan henüz yeni doğmuş olan sevimli keçiler boncuk ve kirazı sevdi.

Mezitli’nin her zaman büyük bir aile olduğunu dile getiren Tarhan, "Vatandaşlarımızla her fırsatta görüşüyor ve değer veriyoruz. Mezitli her geçen gün büyüyor, daha huzurlu ve mutlu bir hale geliyor. Bunu halkımızdan almış olduğumuz güven ve enerjiyle başarıyoruz. Halkımızla kurmuş olduğumuz birlik ve kardeşlik duygusunu her geçen gün daha da artıyoruz. İlçemizde bulunan herkesle görüşüyor, gönülden gönülle iletişim kuruyoruz. İlçemizde yapmış olduğumuz hizmetlerin geri dönüşümünü, halkımızın bizlere göstermiş olduğu güler yüzü ve samimiyetiyle alıyoruz. Tıpkı Zeynep Çeylani’nin bizleri evine davet ederek, aile fertleriyle tanıştırması, kendi elleriyle yapmış olduğu soğuk ayran ikram etmesi gibi. Buda bizi gururlandırıyor, güçlendiriyor ve moral veriyor. Çeylani ile tesadüfen karşılaştım ve büyük bir samimiyetle bizleri evine davet etti. Tabi ki isteğini geri çevirmedim. Çocukları Habil ve Taha ile sohbet ettik oyunlar oynadık. Evlerinin bisiklet yoluna yakın olduğundan dolayı bizlerden bisiklet isteyen Çeylani ailesinin isteğini yerine getirdik. Göstermiş oldukları misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce kimsenin evini ziyaret etmediğini ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Zeynep Çeylani ise "Başkanımızla tesadüfen yolda karşılaştık. Bisiklet sürüyordu beni görünce hemen selam verdi. Sürekli fotoğraflardan görüyorduk kendisini. Çok sempatik ve güler yüzlü olduğu için bende çekinmeden evimize ayran içmeye davet ettim. Sağ olsun oda beni kırmadı. Daha önce evimizi muhtar bile ziyaret etmezken Belediye Başkanımız ziyaret etti. Eşimle tanıştı çocuklarımla sohbet etti. Şu an çok mutluyum. Kendi ellerimle yaptığım ayranı içti. Evimize neşe kattı. Kendisinden bisiklet istedik. Talebimizi anında yerine getirdi. Yaptığı çalışmaları büyük bir beğeniyle takip ediyorduk zaten. Şimdide doğrudan tanışma fırsatımız oldu. Çok memnun oldum" diye konuştu.