Toros Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan, aşçılık programına kayıtlı öğrencilere ders programındaki derslerin, uygulamalarını ve stajlarını Wo-Wo Brasserie ve Artika Catering bünyesinde yapılması adına işbirliği protokolü imzalandı.
Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü yemekhanesinde düzenlenen imza törenine, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Wo-Wo Brasserie ve Artica Catering işvereni Mehmet Deniz Örener, Genel Sekreter Reşit Aşkın, MYO Müdürü Prof. Dr. Servet Özgür, Otel, Lokanta, İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı öğretim görevlisi Mehmet Fatih Kayran ile aşçılık öğrencileri katıldı.
İmza töreni öncesi konuşan Rektör Özdemir, hizmet sektörünün belli bir düzeye gelmesi gerektiğini ve çok önemli lokomotif bir sektör olduğunu belirterek “Özellikle Mersin gibi gelişmiş bir kentte bu sektör mutlaka nitelik taşıması gerekiyor. Özel sektörün hep söylediği ’nitelikli eleman bulamıyoruz’ şikayetine çözüm olarak bu işbirliği ile nitelikli eleman yetiştiriyoruz” dedi.
Wo-Wo Brasserie ve Artica Catering işvereni Mehmet Deniz Örener ise yapılan işbirliğinden oldukça memnun olduğunu dile getirerek, öğrencileri başarılı bulduğunu belirtti. Örener, “Toros Üniversitesi’nin insan kaynakları konusunda bize ve Mersin’e verdiği desteğin sonuna kadar devam etmesini temenni ediyorum ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Toros Üniversitesi’nin vizyonunun sektörle işbirliği içerisinde çalışmalar yaparak öğrencileri yetiştirip mezun olunca deneyim sorununu ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Otel, Lokanta, İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet Fatih Kayran da imzalanacak protokolle birlikte uygulama eğitimleri sayesinde teori ile pratiği birleştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Özdemir ile Örener arasında işbirliği protokolü imzalandı.
(KRY-Y)