Bodrum Belediyesi tarafından personeline yönelik "Planlama ve Delegasyon" konulu “Hizmet İçi Kişisel Gelişim” semineri düzenlendi.

Bodrum ilçe genelinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Belediyesi, vatandaş memnuniyetini esas alarak hizmet kalitesini artırmak amacıyla düzenlediği hizmet içi eğitim seminerlerini sürdürüyor. Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminer; Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair, birim müdürleri, birim sorumluları ve belediye personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Kocair: "Amaç, yapılan işin kalitesini arttırmaktır"

Mehmet Kocair seminerde, Bodrum Belediyesi’nin oluşturduğu Stratejik Plana değinerek orta ve uzun vadeli amaçların ve performans ölçütlerinin öneminin yanı sıra belirlenmiş olan misyon ve vizyon ile hedeflere ulaşmak için izlenecek yöntemler hakkında konuştu. İyi bir planlama, adil ve etkin görev dağılımı ile iş performansını ve iş kalitesini artırmanın mümkün olduğuna da vurgu yaptı. Ayrıca zamanın doğru yönetilmesi ve toplantı yönetimi konularında da katılımcılara bilgi aktardı. Kocair, "Albert Einstein’ın da dediği gibi zaman göreceli bir kavramdır. Fiziksel ve psikolojik olmak üzere ikiye ayrılır. Dolayısıyla hayattaki hedeflerimize ulaşmak konusunda kararlı ve planlı olmalıyız. Eğer bunu iyi yapamazsak planlarımız devamlı değişikliğe uğrar ve verimsizliğe neden olur. Zamanı iyi kullanabilmek için hayattaki önceliklerimizi iyi belirleyebilmek ve yönetebilmemiz gerekir." dedi. Seminerin son bölümünde ise "Doğru işler yapmak ile işleri doğru yapmanın ayrılmaz önemini unutmamalıyız.” ifadesini kullandı.

Başkan Kocadon: “Çağdaş belediyecilik için eğitimlerimizi sürdüreceğiz”

Belediyenin vatandaşa en iyi hizmeti verebilmesi için bu eğitimlerin devamlılığını sağladıklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Personelimizin aldığı görevi en iyi şekilde yerine getirebilmesi için hizmet içi eğitim çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Çağdaş belediyecilik anlayışına sahip bir belediye başkanı olarak personelimle birlikte aynı uyumu yakalayabilmek için de bu eğitimleri çok önemsiyorum. Bu aynı zamanda vatandaşlarımız ile sahadaki ya da belediye birimlerinde karşılaştıkları personel arasındaki ilişkileri de olumlu yönde etkilemesi açısından çok önemli. Eğitim hizmetini sunan Mehmet Kocair ile eğitimleri organize eden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ekiplerimize ayrıca eğitimlere katılarak bilgilenen personelimize de çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren eğitimin sonunda seminere katılan 140 personele katılım sertifikası verildi.