Muğla’nın Fethiye ilçesinde "Herşey sevgiyle başlar" projesiyle ilk ve ortaokul öğrencilerine sokak hayvanlarını koruma bilinci anlatıldı.
Hayvan Dostları öncülüğünde Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülecek olan ‘Her şey sevgiyle başlar’ projesi başladı. Fethiye’de 10 Bin öğrenciye eğitim verilmesinin hedeflendiği proje Ölüdeniz İlkokulunda başlatıldı.

‘Her şey sevgiyle başlar’ projesi Fethiye’de 3 özel okul olmak üzere toplam 36 okulda öğrencilere seminer verilecek. Bu seminerlerin ilki Ölüdeniz İlk öğretim okulunda Uzman psikolog ve veteriner hekimin de yer aldığı grup üyelerinin öğrencilere sunumuyla başladı.
“Her şey sevgiyle başlar” projesiyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Fethiye Hayvan Dostları Koordinatörü Gökçen Gökmen Bayram; “Hayvan Dostları öncülüğünde Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülecek olan ‘Her şey sevgiyle başlar’ projesi kapsamında hayvanların hakları, hayvan sevgisi konusunda, hayvanlar konusunda bilgilendirmek amacı ile çocuklara eğitim veriyoruz. Fethiye’deki eğitimlerimizin birincisini Ölüdeniz İlköğretim okulunda gerçekleştirdik. Fethiye’de 3 özel olmak üzere toplam 36 okulda öğrencilere seminer vereceğiz” diye konuştu.
Bulut " Hayvan Seven, İnsan Sever"
Fethiye’de sosyal bir sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini söyleyen proje koordinatörü Nagihan Ünal Bulut ise, ““Her şey sevgiyle başlar” projesi kapsamında Fethiye’de yaklaşık 10 Bin öğrenciye eğitim vermeyi planlıyoruz. Alanında uzman insanlarla bu projeyi yapıyoruz. Psikolok ve veterinerlerle bu hizmeti vereceğiz. Projemizin ismi “ Her şey Sevgiyle Başlar”.Bu projeye öncelikle çocuklarımızla başlayıp gelecek çocuklarımız için hizmet vermek üzere buradayız. Günümüzde insanlık onuru çok büyük bir yıkım içerisinde. Fakat bu yıkım milyonlarca kötünün olması değil, Milyarlarca iyinin sessiz kalmasından kaynaklanıyor. O yüzden biz çocuklarımızı sevgiyle eğitip, “hayvan seven insanda sever” mantığıyla ilerleyerek onlara güzel bir projeyle ulaşmaya çalışacağız. Onların yaş gruplarına göre enteraktif slaytlar şeklinde seminerler veriyoruz. Gördüğümüz kadarı ile bu eğitimlerden oldukça keyif alıyor ve eğleniyorlar.Çocuklar gerekten hayvanları seviyorlar. Zaten bu kuşak çocuğunu genel özelliği sosyal çocuklar olmasıdır” dedi.