Muğla’nın Fethiye İlçesinde oluşturulan, ‘15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’na 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Eldirek Mahallesi Değirmenbaşı mevkisin de, oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra ormanına Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü 50 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Fidan dikim töreninde ilk fidanlar Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından dikildi.

Dünya Ormancılık Günü kapsamında Eldirek Mahallesi Değirmenbaşı mevkisinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu, fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Fidan dikim töreninde ilk fidanlar Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından dikildi.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu yapmış olduğu konuşmada “Ormancılık haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehitleri hatırına açılış yapmayı planladık. Hazırlıklarını bitirdik. Açılışını bu haftaya denk getirdik. Bugün 50 dekarlık alanda 5 bin adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Aziz şehitlerimizin anısına bir hatıra olarak kalmasını istiyoruz. Ormanların bizlere birer miras olarak kalmadığını, çocuklarımızın bizlere emanetinin olduğunu farkında olarak tüm mesai arkadaşlarım çalışmalarını devam ettiriyor. Bu bilinçle ormancılık haftasını kutluyorum. Burada Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere protokol üyeleri ve birçok okul var yaklaşık 250 tane öğrencimiz geldi. Bütün talepleri de bu haftaya topladık. Toplu bir etkinlik yapmayı planladık amacımız onlara ormanı yeşili sevmeyi yeşili doğayı koruma bilinci aşılamak. Çünkü Fethiye’nin yaklaşık yüzde 70’i ormanlarla kaplı bu da dünya ve Türkiye ortalamasının yaklaşık 2,5 katı daha fazla. Bu da sorumluluğumuz biraz daha arttırıyor. O nedenle gençlerin ormanı koruması doğayı koruması yeşili koruması çok önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

“ Ağaç Dikmek Gerçekten Çok Kutsaldır”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da konuşmasında “Orman haftasını kutluyorum. Gürhan kardeşimizi de kutluyorum vefasından dolayı. 15 Temmuz şehitleri adına burada bir orman dikim alanı tahsis etmiş. Buraya da bir hal çeşmesi yapmışlar. Ruhları Şad, mekanları cennet olsun inşallah. Peygamber efendimiz demiş ki kıyametin koptuğunu anlasanız, görseniz, yaşasanız bile o anda elinizde bir yeşil bir fidan varsa dikin diyor. Biz böyle bir örften, böyle bir dinden geliyoruz. O yüzden bizde ağaç dikmek gerçekten çok kutsaldır. Yeni bir bina yapıldığı zaman onun bahçesine ağaç dikilir. Çok iyi hatırlayacaksınız. Belediye fen lisesini yaptığımız zaman ulu bir çınar dikmiştik. Osmanlıda gelenektir. Ama cami, ama medrese, ama külliyeler yapıldığı zaman hatta çocuklar doğduğunda o çocukların adına bir ağaç dikilir, çınar dikilir. O çınar gibi ömrü uzun olsun, heybetli olsun diye. Bu bir gelenek. Bu geleneği hep beraber yaşatıyoruz. Sadece ağaç dikmek bu geleneği yaşatmak, Türkiye’yi yeşertmenin dışında aynı zamanda bir besin zinciri oluşturuyoruz. Kurda kuşa böceğe mekan sağlıyoruz. Onların hem besin zincir halkasının devamını sağlıyoruz hem de korunak sağlıyoruz. Yani bir ağaç diktiğin zaman hem hayırlı hem de doğa ile ilgili güzel işlerin altına imza atmış oluyorsunuz” dedi.

“ Bu Topraklar Ebediyen De Bizim Olacak, Tapusu Türk Milletinindir ”

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta konuşmasında “Burada hakikaten anlamlı bir günde toplandık. Hem ağaç bayramını kutluyoruz, hem de Türk bayramı olan geçmiş nevruz bayramını kutluyoruz. Hem de asıl olan gelecek nesillere bırakacağımız yaşamı devam ettirmenin sembolik mesajlarını vereceğiz. Bunun yanı sıra ağaçlandırma sahasına verilen isim bu ormana verilen isim yani 15 Temmuz Şehitleri Ormanı ismi son derece anlamlı ve önemli. 15 Temmuz 2016’da malum Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine tuzak ve sabotaj kurulmuş tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanet yaşanmıştır. Bunu milletimiz şehitleriyle, gazileriyle önüne geçmiş ve Türk milletinin ebediyen yaşayacağını Türk düşmanlarına bir kez daha göstermiş oldu. Biz bu toprakları, ülkemizi şehit kanlarıyla vatan yaptık. Bu topraklar ebediyen de bizim olacak. Tapusu Türk milletinindir. Bu topraklarda sağlıklı yaşamanın bir yolu da yaşanabilir çevreyi koruyan doğayı yeşili geleceğe taşıyan bir coğrafya olmasıdır. Bu anlamda bütün canlıları korumak lazım. Hayvanları bitkileri çünkü yaşam bir döngüden ibaret. Bu döngünün halkalarından biri kırıldığında insan hayatını mutlaka olumsuz etkileyecek. Bu yeşillikler ağaçlar insanın yaşaması için ihtiyaç duyulan oksijeni temin ediyor. Yıllar sonra oksijen tükendiğinde buna ihtiyaç duyan sizin torununuz olabilir. Bunun için Allah’ın yarattığı bu güzel dengeyi bozmadan geleceğe taşımak hepimizin vazifesi. Orman teşkilatımızı kutluyorum. Çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Yangınla mücadelede de çok güzel sonuçlar alıyorlar. Dünyanın başka ülkelerinden hakikaten kat kat fazlasıyla başarılı yangınla mücadele var. Ağaç dikimi açısından da dünyaya örnek bir sayıya ulaşıyoruz. Fethiye zaten dünyanın cenneti cennet köşesi bir yer bu cennete bir tuğla da bir ağaç da biz koyacağız. Bundan dolayı bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.