Muğla İmam Hatip okulları mezun dernekleri ve Ensar Vakfı Şubeleri Muğla’nın Datça ilçesinde Datça İmam Hatipler Derneği’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıda Muğla’daki İmam Hatip okullarının problemleri masaya yatırılırken, sorunların çözümü konusunda STK’lar olarak neler yapılabilir tartışıldı.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra mevcut hükümetin ekonomik olarak yıpratılmaya çalışıldığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnızlaştırma çabaları gösterildiği ifade edildi. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu dönemde sahip çıkılması gerektiği ifade edildi.
Muğla Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Bölge Müdürü Cavit Okur STK’lar adına yaptığı açıklamada; "İmam Hatipli hiçbir tarikatın,hiçbir cemaatin elemanı değildir. Bizler insanımıza İslâm’ı doğru anlatmak için varız. Biz kendimize değil, Cemiyete vatanını, milletini, dinini seven ahlaklı insanlar yetiştirmek için varız. Muğla’da amacımız STK’lar olarak İmam Hatip okullarımıza sahip çıkmak ve onların dini ve ahlaki olarak yetişmesinde yardımcı olmaktır. Ne mutlu ki İmam Hatipli bir Cumhurbaşkanımız var, biz yeni değil, her zaman sahalardayız ve her zaman biz Cumhurbaşkanımızlayız. Şu bilinmelidir ki, biz Cumhurbaşkanımız sahaya çıktığı andan itibaren sağımıza solumuza bakmadan onunla olduk. Cumhurbaşkanımız yalnız değildir" dedi.
Muğla Önder İmam Hatipliler Derneği İl temsilcisi Sefa Kara yaptığı açıklamada; "Bizler il genelinde İmam Hatip dernekleri olarak, İmam Hatip okullarının problemlerini konuşmak için her ay bir araya geliyoruz. Sivil Toplum örgütleri olarak idarecilerimizin işlerini kolaylaştırmak için, imam hatip mezunlarımızla problemlerin çözülmesi için çalışıyoruz. Bizler İmam Hatipliler olarak ayrıştırmacı değil, birleştiriciyiz. Halkımızın çocuklarını dini ve ahlaki eğitimini daha iyi alabilmeleri için İmam Hatip okullarına göndermelerini tavsiye ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bugünlerde yine dış odaklar ülkemizi ekonomik olarak sıkıştırmak ve Cumhurbaşkanımızı yalnızlaştırmak istiyorlar. Biz Muğla İmam Hatip dernekleri olarak bizim gibi bir İmam Hatipli olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar arkasında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız yalnız değildir" dedi.