Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Güne nedeni ile ‘’Beni Yaşa Temalı” etkinlik düzenlendi.
Köyceğiz belediyesi ve Köyceğiz Özel Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Köyceğiz gölü kenarında engelli parkurları kuruldu. Engelli bireyleri daha iyi anlayabilmek amacı ile kurulan engelli parkuruna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Engelli parkurlarını aşanlara “Beni Yaşa” temalı etkinliğe katılımlarından dolayı sertifika verildi.
Etkinlikte Konuşan Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale; ‘’Engelsiz yaşamı ön plana alan bir şehircilik anlayışı ile hareket eden belediyemiz ve yeni hizmete giren Köyceğiz Özel Rehabilitasyon Merkezimizin hazırladığı bu güzel organizasyonda engelli bireylerimizin günlük hayatta yaşadığı zorlukları daha iyi kavrayabilmemiz adına oluşturulan 6 kademeli parkuru geçtik. Bu vesile ile Engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve toplumla bütünleşmiş bir yaşam diliyorum.” dedi.
İlçede hizmet veren Köyceğiz Özel Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Suzan Öztürk ise ‘’Köyceğiz, engellilerin yaşamına gereken duyarlılığı gösteren ilçelerden biri, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısı ile içimizdeki özel insanların günlük hayatta yaşadığı zorlukların daha iyi kavranabilmesi adına hazırladığımız parkura yetkililerimiz ve ilçe halkı tarafından gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
Etkinlikte, palyaço ve yüz boyama aktivitesinin ardından engelli öğrenciler tarafından roman dans oyunu gösterisi sunuldu.