Menteşe Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla’daki diğer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından ‘Yörük-Zeybek Gecesi’ düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Muğla ve ilçelerinden katılan Yörükler, Muğla yöresi oyunlarını ve türkülerini seslendirdi.
Geceyi, CHP Genel Başkan Yardımcısı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de izledi. Gecede konuşan Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması açısından bu tür gecelerin önemli olduğunun altını çizerek, “Dernek olarak kızlarımız, anneleri ve nineleri gibi, oğlanlarımız, babaları ve dedeleri gibi zeybek oynayacak. Öz kültürümüze sahip çıkmak adına çocuklarımıza zeybek kültürünü öğretmek ve yaşamalarını sağlamak zorundayız. Bunun da yolu bu tür etkinliklerden geçiyor” dedi.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, etkinlik kapsamında Yörük Obaları Derneği ve diğer dernekler tarafından Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılmasına yönelik düzenlenen gecenin Muğla’da Yörük geleneğinin yaşatılması açısından önemli bulduklarını söyledi. Bu anlamda kendilerine destek veren Muğla Yörük Obaları Derneğine teşekkür etti.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün gelenek ve göreneklere sahip çıkmanın önemli olduğunu vurguladı. Başkan Gürün, “Şenlik ve buna benzer etkinlikler, insanları birbirine daha çok yakınlaştırıyor. Böylece daha çok bir oluyoruz ve birbirimizi daha çok kucaklıyoruz. Kültürel zenginliklerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması da çok önemli. Bu tür faaliyetlerin kültürel yaşamda önemli yeri var. Özellikle çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bugünlerde daha fasla ihtiyacımız var” dedi.