Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in eşi Özlem Gürel’le engelli kurumlarıyla, yaşlı ve dar gelirli aileleri ziyaret etti.
Muğla Valisi Amir Çiçek’in Milas programı kapsamında ilçeye gelen Hülya Çiçek, beraberinde Özlem Gürel’le birlikte ilk olarak Menteş Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Uygulama Merkezi ve M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki engelli bireyleri ziyaret etti.
Özellikle engellilerle sık sık bir araya gelerek onlarla paylaşımda bulunduğunu ifade eden Çiçek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında gönül elçileri olarak sadece engellilerimizle değil yaşlılarımız, koruma altındaki çocuklarımızın, kadınlarımızın Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının her zaman yanındayız. Onların sorunlarına, sevinçlerine ortak olmak, dertlerine merhem olabilmek bizi mutlu ediyor. Ufakta olsa hayatlarına güzel bir dokunuş yapabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.
Kurumların ardından dar gelirli aileleri ziyaret eden Çiçek, ziyaretler sonrasında yaptığı konuşmada “Yaşlı ve yardıma muhtaç insanlara gereken ilgi ve önemli göstermek temel ahlaki prensiplerdendir. Bu aynı zamanda gelişmiş ve medeni toplum olmanın da en önemli şartıdır. Mevlana Hazretleri, ’Daima hizmet ve gayret içinde ol! Çünkü hayatın gerçek lezzeti, hiç bezginliği olmayan bir yorgunluktadır’ diyor. Bizim de daha yapacak çok işimiz var. Hiç bezginliğe kapılmadan bu ülke için daha çok çalışmalıyız” dedi.
Çiçek, daha sonra ilçeden ayrıldı.