MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri Bodrum Dağbelen köyünde yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaparak bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlerinin asılsız olduğunu ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), Bodrum’a bağlı Dağdelen köyünde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bazı basın kuruluşlarında yayınlanan taraflı ve tutarsız haberler sonucunda açıklama yaptıklanı belirten MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Dağbelen köyünde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili gerekli tedbirleri her koşulda alıp gereğini yerine getireceklerini ifade etti.

MUSKİ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi " 09.08.2017 tarihinde yerel ve ulusal basında yer alan “Yaz Ortasında Susuzluk Tepkisi” başlıklı haberlerde kurumumuzla ilgili açıklamaların gerçeği yansıtmaması nedeniyle basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

Haberde yer alan “iki kuyunun kurumumuz tarafından özel mülkiyet arazisi içerisinde diyerek kapatıldı” konusu ve “mahallenin 3 yıldır geçici çözümlerle suya kavuştuğu” açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla kurumumuzun haberi yapan ilgili muhabirine yaptığı açıklama şu şekildedir;

Genel Müdürlüğümüzün kuruluşundan önce Dağbelen Mahallesinin içme suyu olarak kullandığı özel mülk içerisindeki kuyunun yetersizliği tespit edilerek ekiplerimiz tarafından çalışma başlatılmıştı. 2016 yılında aynı kuyuda sondaj çalışması yapılmasına mülkiyet sahibinin izin vermemesi ve kamulaştırma işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle özel şahıslardan sondaj kuyusu kiralanma işi yapıldı. Kiralanan yerlerden birinde istenilen su miktarı bulunarak mahalleye verildi. Bunun yanı sıra bölgede tekrardan 2 ayrı sondaj çalışması yapıldı. Ancak yapılan 2 sondaj çalışmasında bulunan suların kimyasal kirlilik raporu sonucu Dağbelen Mahallemize içmesuyu paket arıtma tesisi kurduk. Bu kiralanan ve açtığımız kuyular ile Dağbelen Mahallemizde 2016 yılı yaz mevsiminde su sıkıntısı yaşanmadan geçirildi.

Ancak son zamanlarda yaşanan kuraklık, deprem ve artçıları sebebiyle 6 litre / saniye olan kuyunun verimi 2,5 litre / saniye ye geriledi. Bu kaynaklarının verimin azalması nedeniyle son 15 gündür kurumumuzca mahallemizin içme suyu deposuna tanker ile su takviyesi yapılmaktadır.

Dağbelen Mahallemizle ilgili 3 aydır devam eden bir proje çalışmamız mevcut durumdadır. Gerekli izinlerin alınması durumunda bu projemiz ihale edilecektir. Ayrıca şuanda tüm Bodrum Yarımadasının toplam su ihtiyacını karşılamak için hazırladığımız proje Kamu İhale Kurumunda yayınlamaktadır. Bu projemizle de Bodrum’un muhtelif mahallelerinin su sorununu karşılamayı planlıyoruz.”

Ayrıca üstteki yazımız haricinde şunları söylemek isteriz ki; bazı basın kuruluşlarında yapılan taraflı ve tutarsız açıklamayı uygun bulmamaktayız. Dağbelen’li hemşerilerimiz için gerekli tedbirleri her koşulda alıp gereğini yapacağız. Bu tip provakatif eylemlere karşı dikkat edilmesi ve suyun kıymetini bilerek kullanılması dileğiyle".