Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yapılacak olan Kayadibi Göleti Projesi ve sulama alanı için yerinde tespit çalışması yapıldı.

Devlet Su İşleri 213. Şube Müdürü Mehmet İskender, Planlama Müdürü Gökhan Ayyıldız, Kayadibi Muhtarı Yusuf Özbek ve yetkililer Seydikemer’de yapılacak olan Kayadibi Göleti Projesi için yerinde tespit çalışması yaptılar.

Mayıs içinde planlaması tamamlanacak olan proje kapsamında gölet inşaatının, 2018 yılında başlayıp, 2019 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

Kayadibi Mahallesi Muhtarı Yusuf Özbek mahallelerine yapılacak olan gölet projesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, planlama çalışmasına katılan DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Özbek, “Mahallemize yapılacak olan Kayadibi Göletimiz için yetkililerle beraber göletin yapılacağı yerde tespit çalışması yaptık. Göletimizin yerini belirleyip, sulama alanlarını tespit ettik. Göletimizin 2018 yılında inşaatına başlanıp, 2019 yılında hizmete girmesi bekleniyor. 18 metre derinliğinde 650 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip göletimizden, yaklaşık 6 bin dekar tarım arazisi sulama imkanına kavuşacak. Bu göletten vahşi sulama yapılmayacak. Yağmurlama ve damlama sulama için kullanılacak. Kayadibi göletinin mahallemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Göletimizin yapımı için, DSİ yetkililerine ve emeği geçen herkese mahalle halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.