Muğla’da kaçak mezar kazısı yapan üç kişi Ula İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından mezar başında kazı yaparken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Ula Kızılağaç Mahallesi Akkaya mevkiinde tarih öncesi bir döneme ait mezarda kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan Ula İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerine sivil olarak hareket etti. Ekiplerin olay yerine geldiği esnada tarihi mezar başında kazı yaptıkları görülen H.T. (42), B.A. (34) ve M.E. (28) isimli şüpheliler kazma ve kürek ile mezar açarken suçüstü yapıldı.

Olay yerinde yapılan araştırmada metal arama dedektörü, çift bakır metal arama çubuğu, balyoz, iki kazma, üç kürek, süven demiri, tarihi eser niteliğinde dört adet obje 3 kandil, bir gözyaşı şişesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde de arama çalışması yapılacak. Şüpheliler

Kültür ve Tabiat Varlığını Yıkmak, Bozmak ve Zarara Uğratmak suçundan sorgularının ardından adli makamlara sevk edilecekler.

Olay yerinde Jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen ve tarihi değeri bulunan eserler Muğla Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.