Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katıldığı bir törenle Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’nün ardından iki kurum bünyesinde bulunan BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezi) ve MUBEM (Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) ilk işbirliği çalışmalarını gerçekleştirdiler.
BİLSEM öğrencilerinin bilimsel çalışmalarına ivme kazandırmak ve yeni bakış açıları kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim gezisinde Muğla Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları ve Mülaj Müzesi’nde eğitimler verildi. Prof. Dr. Selçuk Aktürk ve Yrd. Doç. Dr. Güray Ünver’in derslerine konuk olan öğrenciler bilime olan meraklarını giderdiler ve projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Astronomi etkinliği de yapan öğrenciler Araştırma Görevlisi Hasan Zühtü Okulu ile gözlem yapma imkânı elde ettiler.
Eğitim gezisi sonunda düşüncelerini paylaşan MUBEM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver ve BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde işbirliklerinin devam edeceğini ve öğrencilerin bilimsel yolculuklarına katkı sağlamak ve eşlik etmekten mutluluk duyduklarını belirttiler.