AK Parti Muş İl Başkanlığı aralık ayı danışma meclisi toplantısı yapıldı.
Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Namık Ergün,teşkilat üyelerinin referanduma hazır olmasını söyledi. Referandumun TBMM’de imzaya açıldığını ifade eden Namık Ergün, imza sürecinin 16 Aralık’a kadar süreceğini ve genel merkez start verinceye kadar kimsenin kendi kafasına göre herhangi bir söylemde bulunmamasını istedi. 15 Temmuz gecesi başarılı olamayanların şu anda ülkeyi ekonomik olarak bitirme gayretinde olduğunu ifade eden Ergün, partililere ellerindeki dövizleri bozdurmasını istedi. Ergün, "FETÖ terör örgütü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yine yönetildiği aynı kumandadan Türkiye’de ekonomik bir savaş başlatmak için yine kumandaya bastı. Türkiye ekonomik bir savaşın içine çekilmek isteniyor. Hükümetimizin bu konuda çalışmaları devam ediyor. Doların ateşinin bir an önce düşmesi için bizler de kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemiyle yastık altındaki dolarlarımızı, eurolarımızı TL’ye ve altına çevirmeliyiz. Yani 15 Temmuz akşamı bizi silahlarıyla vuran zalimler bugün ülkemizi, ekonomimizi dolar ve euro ile vurmak istiyorlar. Belki bizim milyon dolarlarımız olamaz, kimin cebinde yüz doları, elli doları varsa lütfen rica ediyorum ülkemizin geleceği için, memleketimizin bekası için bu ekonomik savaşta karınca misali cebinizdeki elli doları götürüp döviz bürolarında bozalım. Ülkemizi ve ekonomimizi olumsuz olarak etkileyen bu nedenden dolayı hepimizin tekrar cebimize, paramıza tamah ederek nifakta bulunarak götürüp dolarlarımızı bozalım. İnşallah bizler dolara, euroya talep etmezsek, talep olmazsa onun da fiyatı düşecek" dedi.
"Yurt dışında ve yurt içinde bu kadar düşmanlarımız varken birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz" diyen Ergün, "Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza ve bize bir namus olarak teslim edilen Ak Parti İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı, milletvekilliği, İl Genel Meclis üyeliği, belde başkanlığı, belediye başkanlıkları, ilçe başkanlıkları, yönetim kurulları, mahalle üyeleri, mahalle başkanları, sandık başkanları olarak bize verilen bu namusa sonuna kadar sahip çıkmamız lazım, bu bayrağı çiğnetmemeniz lazım, bu bayrağı yüceltmemiz lazım" diye konuştu.
Bulanık Belediyesine kayyum atanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olduğunu dile getiren Ergün şöyle konuştu:
"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan Bulanık Beledisine 2 bin 500 koli gıda malzemesi, 5 araç, 1 greyder, 1 kamyon, 1 kanalizasyon temizleme aracı, 1 itfaiye, bin 500 sıcak asfalt, 1 park, 9 mahalleye muhtar evi, taziye evleri, bin 200 tane çöp konteynırı gönderildi. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan da 380 ton asfalt ve Karayolları Bölge Müdürlüğünde de 12 kilometre sıcak asfalt gönderildi. Ayrıca kayyum atamaları yapılan Varto ve Malazgirt Belediyeleri için de kardeş belediye girişimlerimiz sürüyor."