Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanı Şükrü Demir, 26 Ağustos 2017 tarihinde Malazgirt kutlamalarına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Muş Havalimanı adının ‘Sultan Alparslan Havalimanı’ olarak değiştirilmesi talebinde bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan MHP Muş İl Başkanı Şükrü Demir, Muş isminin Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan’ı akla getirdiğini bildirdi. Birçok ilde tarihi değerlerin isimlerinin kentin çeşitli yerlerinde yaşatıldığını hatırlatan Demir, “Bilindiği üzere Muş ismi Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan’ı akla getirir. Her ilin hava meydanına, hastanesine, okullarına, parklarına, söz konusu ilin tarihi değerlerinin ismi verilmektedir. Bizler de ilimizi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanımızdan talebimiz, havalimanına ‘Sultan Alparslan Havalimanı’ adının verilmesi müjdesini almaktır” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesinin adının ve ambleminin eski haline getirilmesini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep ettiklerini ifade eden Demir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca kuruluşunda ‘Muş Alparslan Üniversitesi’ adı ile faaliyete geçen, ancak daha sonra Sultan Alparslan’ı hazmedemeyen bozuk zihniyetliler tarafından ‘MŞÜ’ olarak değiştirilen üniversitemiz adının ve ambleminin yeniden eski haline dönüştürülmesi talebimizdir. Dileğimiz 26 Ağustos’ta ilimizi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanımızın bu konuda bizlerin talebini değerlendirmesidir.”