Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, mahalle aralarındaki cadde ve sokakların asfalt çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Şehrin değişik bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren Muş Belediyesi, tahrip olan yolların onarımı ile birlikte yeni açılan yolların asfaltlanması için çalışmalarına devam ediyor. Muş Belediyesi, 2017 yılı yaz dönemi çalışma programı içerisinde yer alan asfaltlama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İl genelinde yapılan asfaltlama çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklar bir bir asfaltlanırken, kaldırımlar da parke taşlarıyla döşenerek vatandaşların kullanımına sunuluyor.

Yolları modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını hızlandıran Muş Belediyesi; doğalgaz, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarının tamamlandığı yollara asfalt döşeme yapıyor. Ekipler, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra imar planına göre açılan yeni yollara da asfalt yapmaya devam ediyor.

Altyapı döşemelerinin yapılacağı cadde ve sokaklardaki tahribatları geçici asfaltla gideren ekipler, altyapı kazılarının tamamlanmasıyla tüm yolları kalıcı bir şekilde yapacaklar. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, il genelinde çalışmaların belirli bir program dâhilinde yürütüldüğünü söyleyerek, “Mahallelerimizde tahrip olan yolların asfaltlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizde eksik olan hizmetleri tamamlamak, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte daha güzel bir Muş inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yolların daha modern bir görünüme kavuşacağını kaydeden Başkan Asya, “Kanalizasyon, içme suyu ve doğalgaz gibi altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde yolların tamamını yeniliyoruz. Bunun yanı sıra altyapı çalışmaları eksik ama tahrip olan yolların da şimdilik onarımını yapıyoruz. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerin yenilenmesinden sonra yapılacak yollar, uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılacak. Allah’ın izniyle Muş’un altyapı ve üst yapı konusundaki tüm sıkıntılarını ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.