Muş Valisi Seddar Yavuz, son kararnameyle çeşitli illere atanan vali yardımcısı ve kaymakamlar onuruna veda yemeği verdi.
Polisevinde düzenlenen veda yemeğine Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, vali yardımcıları Ercan Öter ve Ali Sakar, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mag, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin ve Emniyet Müdürü Zafer Aktaş katıldı. Yemekte konuşan Vali Seddar Yavuz, mülki idare amirleri olarak görev yaptıkları süre içinde icra ettikleri görevi her şeyin üzerinde tuttuklarını söyledi. Yavuz, "Ömrümüzü vakfettiğimiz, vatana ve millete sunduğumuz bu hizmet doğası gereği güzel ülkemizin her bir yerinde çalışmamızı gerektiriyor. Yurdumuzun neresi olursa olsun çalışmaktan, milletimize hizmet etmekten kıvanç duyarız. Ben 28 yıllık görev sürem boyunca, tüm gayretimle vatanıma, milletime hayırlı işler yapmak üzere çalıştım. Siz değerli meslektaşlarımla da Muş’ta birlikte çalıştığımız 16 aylık süre zarfında iyi işler yaptık" dedi.
Mülki idare amirliği mesleğinin insanın kendisini sürekli geliştirmesini gerektiren, haftanın her günü, günün 24 saatini özveri ile çalışma gerektiren bir meslek olduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Umuyorum ki ilimizden iyi tecrübelerle, güzel intibalarla ayrılıyorsunuz. İnşallah yeni görev yerlerinizde de burada olduğu gibi başarılı çalışmalara imza atarsınız. Gittiğiniz her yer kutsal vatan toprağı, hizmet edeceğiniz kişiler de aziz Türk milletidir. Vatandaşımızla irtibatınızı iyi kurmak, iyi bir iletişim içinde olmak durumundasınız, görevinizde en iyi olmanın gayretini gösteriniz. Yeni görevinizde siz kıymetli meslektaşlarıma üstün başarılar diliyor, sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşma ve yemeğin ardından Vali Yavuz tarafından Kars’ın Kağızman İlçe Kaymakamlığına atanan Vali Yardımcısı Ercan Öter, Ankara’nın Haymana İlçe Kaymakamlığına atanan Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk ile Kayseri’nin Bünyan İlçe Kaymakamlığına atanan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin’e birer teşekkür plaketi verildi.