Muş Valisi Seddar Yavuz, Zafer Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.
İstasyon Caddesi üzerinde faaliyet yürüten esnafları ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, 16 aydır Muş’ta görev yaptığını hatırlattı. Görev yaptığı süre zarfında toplumun her kesimiyle bir araya geldiğini dile getiren Vali Yavuz, "Muş Valiliğim sürecinde vatandaşlarımızla toplumumuzun her kesimiyle bir araya gelerek, ortak akıl, ortak hareket etme düşüncesiyse çalışmaktayım. Devletimizin son 14 yılda yaptığı sessiz ve büyük devrim sayesinde artık yaşam koşullarımız daha iyi ve bizlerde devletin temsilcileri olarak sizlere daha güzel hizmetler yapmaya devan ediyoruz" dedi.
Hükümetin Doğu ve Güneydoğu bölgesine pozitif ayrımcılık yaparak önemli teşvik ve yatırım programları yaptığını vurgulayan Yavuz, "Son olarak, Sayın Başbakanımızın açıkladığı 23 ili kapsayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi teşvik sistemi bir devrim niteliğindedir. Muş için hayırlı sonuçlar doğurmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. En büyük sorunlarımızdan biri olan işsizlik problemi için de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu amaçla yaklaşık 500 kişiye istihdam olacak çağrı merkeziyle olan görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Sungu beldemizde de yaklaşık 10 milyona mal olacak tekstil kent çalışmamız son hızıyla devam ediyor. 8 bin metrekare kapalı alana kurulacak ve minimum 1.500 ila 2.500 vatandaşımıza istihdam sağlayabileceğimiz bu projeyi çok yakın zamanda hizmete açarsak, işsizlikle ilgili gençler açısından, hanımlar açısından önemli bir gelişme olacaktır" diye konuştu.
Esnaf ve vatandaşlarla tek tek görüşen Vali Yavuz, onların sorun ve taleplerini dinlerken, çocuklara da oyuncak dağıttı.