Muş’un Varto ilçesinde Kariyer ve Eğitim Planlama Semineri düzenlendi.
Varto Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere, Kaymakam Mehmet Nuri Çetin konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere geleceklerine yön verme konusunda bilgiler veren Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, üniversite sınavlarına girecek olan son sınıf öğrencilerinin çalıştıklarında aşamayacakları hiçbir zorluğun olmayacağını belirtti. Öğrencilerin çalışarak kariyer sahibi olmalarını isteyen Çetin, kaymakamlık kariyeri hakkında da bilgiler verdi.
Seminerin sonunda açıklamalarda bulunan Kaymakam Çetin, "Düzenlenen meslek tanıtım seminerinde öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine, kariyer planlarını yaparken nelere dikkat edeceklerine, üniversite sınavı öncesi ve sonrasında nasıl bir yol izleyeceklerine yardımcı olmak ve onların geleceklerine yön verme konusunda faydalı bir seminer oldu. Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimizin kendilerine bundan sonra yön vererek meslekleri konusunda bilgi sahibi olduklarını umuyorum. Öğrencilerimizin geleceği için elimizden gelen imkanları değerlendiriyoruz. Öğrencilerimiz bu tür seminerlerle kapalı kalmaktan kurtularak kendi geleceklerini kendileri belirleyerek sıkıntı yaşamayacakları konusunda yardımcı olduk. Öğrencilerimizin girecekleri sınavlarda başarılı olmaları bizleri mutlu edecektir. Kendilerine başarılar dilerim" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner ise, öğrencilerin kendi geleceklerini planlamaları konusunda farklı okullarda bir ay boyunca seminer vereceklerini ifade ederek, “İlk seminerimizin startını Kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizle birlikte verdi. Bu konuda kendisine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, öğrencilerin sorularını cevaplayarak, sorunlarını dinledi. Kura ile yaptıkları çekilişte ise 5 öğrenciye bilgisayar hediye eden Çetin, daha sonra okuldan ayrıldı.