16 Nisan tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için gümrük kapılarında ve temsilciliklerde oy verme işlemi 27 Mart Pazartesi günü başlıyor.

AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı Edip Avşar, 16 Nisanda yapılacak olan halk oylaması sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Referandum için sınır kapılarında oy verme işlemi 27 Mart’ta başlayacağını ifade eden İl Seçim İşleri Başkanı Edip Avşar, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için, yurt dışında yaşayan, seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın oy kullanacağı gümrük noktalarında ilk evetler 27 martta sandıkla buluşuyor” dedi.

Yurtdışında kurulan temsilciliklerde oy verme işlemelerinin 27 Mart -9 Nisan 2017 tarihleri arasında, gümrük kapılarında ise 27 Mart - 16 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirileceğine işaret eden Avşar; “Yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere yönelik bilgilendirme hizmetlerinde YSK’nın secmen.ysk.gov.tr internet adresinden ve e-Devlet kapısı aracılığıyla ulaşılabilecektir. Halk oylaması sürecini kazasız belasız huzur içinde gerçekleştirip daha güçlü daha huzurlu bir Türkiye için yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.