Nevşehir’de 25 Ağustos tarihinde yapılması planlanan ve Dünya Mirasları Turnuvası olarak adlandırılan sokak basketbol turnuvası öncesinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında toplantı düzenlendi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında yapılan toplantıya, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, İl Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Hazret Gencer, il basketbol temsilcileri ile turizm sektöründen temsilciler katıldı. Dünya Mirasları Turnuvası adıyla duyurulması planlanan etkinlik 3x3 Basketbol Turnuvası konseptinde gerçekleştirilecek. Toplantıda organizasyonu üstlenecek BySEvent ekibi projenin detayları konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Uluslararası platformda gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında, Kapadokya bölgesinin tanıtımı için çeşitli etkinlikler de planlanıyor. Kokteyl, kortej yürüyüşü, seminerler, müsabakalar, ışık gösterileri, akrobasi grupları ve ödüllü yarışmaların yer alacağı etkinliğin açılışında balonlarla yapılacak basketbol şov, geleneksel hale getirilmesi planlanan organizasyonun imza etkinliği olarak uluslararası platformda duyurulacak.