Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” kapsamında düzenlenen “İslam Tarihi Sohbetleri” konulu konferans Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” kapsamında düzenlenen “İslam Tarihi Sohbetleri” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu tarafından verilen konferansa Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, KYK İl Müdürü Mehmet Sürücü ve öğrenciler katıldı.
Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ali Tel’in Kuran Tilaveti okumasıyla başlayan program, Ömer Döngeloğlu’nun Muharrem ayını ve İslamiyet’in varoluşundan bugüne Müslümanların çektiği zulümleri konu edinen sohbetiyle devam etti. Müslümanların Mescid-i Aksa ve Kudüs konusunda çok daha duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Döngeloğlu, "Peygamber Efendimizin zamanından beri şer güçler, liderlere ve kutsal mabetlerimize her türlü zulmü yapmaktan geri durmamışlardır. Ümmet-i Muhammed’in üç evladı gibi olan Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa ve Mescid-i Haram her gün çeşitli saldırılara uğramakta ve bunların içerisinden en zor durumda olan Mescid-i Aksa’dır. Müslümanların bu durumu dert edinmesi ve daha duyarlı olması gerek" şeklinde konuştu. İslam Tarihi konulu sohbetinin Muharrem ayına denk gelmiş olmasının ayrıca güzel olduğuna değinen Döngeloğlu, "İmam Hüseyin’e, Kerbelâ Şehitlerine ve tüm zamanların şehitlerine çok dua edelim ve rahmet okuyalım" diyerek konferansını sonlandırdı.