Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kadın Danışma Merkezi, kadınlara ve çocuklara olduğu gibi toplumum bir parçası olan özel insanlar ve aileleri için de bir dizi çalışmalar yürütüyor.
Kadın Danışma Merkezi, bu doğrultu da Özel İnsanlar Eğitim Merkezinden yararlanan eğitilebilir düzeydeki Özel İnsanların aileleri için, ’Aile Destek Hizmeti’ adı altında seminer düzenledi.
Eğitimde ailelere uzman psikolog yardımıyla, toplumdaki tüm bireylerin sağlıklı kişilik gelişimi desteklenerek, toplum sağlığına önemli katkıların sağlanmasının planlandığı söz konusu bilgilendirici seminerde, ’Çocuklarda Uyum ve Davranış Sorunlarına Müdahale Yöntemleri’ ve ’Çocuk İstismarı’ konuları, ana başlıklar halinde aktarıldı.
Eğitilebilir nitelikteki Özel İnsanların, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, ailelerin bu süreçte karşılaştığı güçlükler, toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olmak adına neler yapabilecekleri ve psiko-sosyal sorunlara müdahale yöntemleri ve destek mekanizmaları konusunun da değerlendirildiği semineri, Özel İnsanların aileleri ilgiyle takip ediyor.
Seminerde ayrıca Kadın Danışma Merkezinin kuruluş amacı ve çalışma esasları, konusunda da ayrıntılı bilgiler sunuluyor.
(COŞ-SK)