Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye genelinde nüfusuna göre Özel İnsanların hizmet aldıkları merkezler açısından Nevşehir’in oldukça önemli bir konumda olduğunu belirterek, toplum hayatında Özel İnsanlara yönelik hizmetler noktasında farkındalık oluşturulmasının yaygınlaşmasıyla birlikte bu yönde daha ileri düzeylere ulaşılabileceğine inandıklarını belirtti.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tahir Dağaslanı başkanlığında çeşitli engelliler derneklerinin yöneticileri, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Ürgüp 80. Yıl Hanife-Memiş Kadın Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Gümüşkent Erkek Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Nevşehir Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yönetici ve özel insanlarının yanı sıra Görmeyenler Birleşme ve Kültür Derneği, Umuda bir Adım Derneği ve Nevşehir Sakatlar Derneği’nden oluşan yöneticilerin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tahir Dağaslanı ,Özel İnsanlara yönelik hizmetleri için Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’ de ziyarette yaptığı açıklamada, 2004 yılından beri Özel İnsanlar için şehir genelinde bir farkındalık oluşturma yolunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarında halk nazarında oldukça ilgiyle karşılandığını söyledi.
Özel İnsanların , diğer kişiler gibi anayasada belirtilen tüm hakları eşit şekilde kullanabilme haklarına sahip olduğu gibi toplum hayatında da herhangi bir engeli bulunmayan kişilerle aynı eşit haklara sahip bireyler olduğunu vurgulayan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak bu ciddiyet içerisinde bir çok projeye imza attıklarını ı ifade etti.
Nevşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları sürdürülen yeni belediye hizmet binasında yürüme güçlü çeken Özel İnsanların herhangi bir kişiye ihtiyaç duymadan istediği gibi Nevşehir Belediyesi ile ilgili olan işlemlerini tekerlekli sandalyesi ile çok kolay bir şekilde halledebilecek düzeyde bir yapı oluşturduklarını dile getiren Ünver, özellikle kaldırımlarda yürüme güçlüğü çeken Özel İnsanların yararlanmaları için kullanılan geçişlere araç sürücülerinin park yaptıklarını üzülerek gördüğünü söyledi Nevşehir’in değerlerini gelecek kuşaklara aktarabildiğimiz en önemli yapılardan biri olarak ele alınan Nevşehir Külliyesi alanında, yürüme güçlüğü çeken Özel İnsanlarımızın da düşünüldüğünü vurgulayan Ünver, Nevşehir Külliyesinde 5 asansörün bulunacağını kaydetti.
Belediye Başkanı Hasan Ünver , Türkiye genelinde nüfusuna göre Özel İnsanların hizmet aldıkları merkezler açısından Nevşehir’in oldukça önemli bir konumda olduğunu belirterek,
toplum hayatında Özel İnsanlara yönelik hizmetler noktasında farkındalık oluşturulmasının yaygınlaşmasıyla birlikte bu yönde daha ileri düzeylere ulaşılabileceğine inandıklarını belirtti.
Ünver , daha sonra şunları söyledi: “ Toplumda yaşayan hiçbir kimse, başka bir kişiyi engelleme hakkına asla sahip değildir. Herhangi bir engeli olmayan kardeşimiz, hizmetlerden nasıl yararlanabiliyorsa Özel İnsanlarımız da aynı eşit hakka sahiptir. En büyük beklentimiz ve çabamız farkındalık kültürünün daha da geliştirilmesi. Nevşehir Belediyesi olarak Atatürk Bulvarı üzerinde başladığımız ve daha sonra da il merkezimizde yaygınlaştırmayı planladığımız hissedilebilir engelli parkuru ile artık görme yeteneğini kaybeden özel insanlarımız ,herhangi bir sorun yaşamadan istediği yöne yürüyüşünü yaparak bakkala, markete ,parka, bahçeye veya alışveriş merkezine rahat bir şekilde ulaşabilecek hale gelecektir. “ dedi.
Belediye Başkanı Ünver son olarak Nevşehir’deki özel insanlara hizmet yönünde faaliyet gösteren tüm derneklerin daha etkin hizmetlerin yürütülmesi anlamında mutlak surette tek bir çatı altında bir araya gelmelerinin gerektiğine inandığını belirterek, bu konuda yöneticilere çağrıda bulundu.