Ahiler Kalkınma Ajansı aylık olağan yönetim kurulu toplantısı, Niğde Valiliği toplantı salonunda yapıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Geçtiğimiz ayın en önemli gelişmeleri arasında; 2016 yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Başvuru Sahipleri ile sözleşmelerin imzalanmasına başlanması yer almaktadır. Bugüne kadar 30 adet Başvuru Sahibi ile sözleşme imzalanmıştır. Yine geçtiğimiz ay, Kırıkkale ilinin iş ve yatırım ortamını tanıtmak, Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas O.S.B.’ye yatırımcı çekmek amacıyla 11-13 Ekim 2016 tarihlerinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı himayesinde OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi tarafından düzenlenen Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günlerine stant ile katılım sağlanmıştır.
Ayrıca, 10 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin düzenlendiği bir aylık süreçte Dış Ticaret, Finansal Okur Yazarlık ve Medya Okur Yazarlığı eğitimlerinin düzenlenmesine başlanmıştır.
Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; proje uygulamalarında satın alma limitlerinin güncellenmesi, feragat talebinde bulunan iki projenin sözleşmesinin feshinin görüşülmesi ve Kırşehir’de uygulanması düşünülen güdümlü projenin Yönetim Kurulu’na sunulması gibi konular yer alacaktır.’dedi.
Pekmez, ‘Önümüzdeki bir aylık süreçte; Ajansımız tarafından Bölge illerinin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi hazırlanacaktır. Ayrıca, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verimlilik analizinin gerçekleştirilmesi çalışmasına başlanılacaktır. Yine önümüzdeki ay, 2010 ve 2011 yıllarında Ajansımız tarafından yürütülen Mali Destek Programlarının etki analizinin gerçekleştirilmesi çalışmasına ve Dış Ticaret, Medya Okur Yazarlığı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenmesine devam edilecektir."