Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen İstihdam Seferberliği konulu toplantıda yaptığı açıklamada, “Ülkemizin zor dönemlerinde Niğde’miz her zaman gerekli fedakarlığı yapmıştır. Niğdeli sanayici ve işadamlarımız istihdam konusunda da elini taşın altına koyacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘İstihdam Seferberliği’ Niğde’de de karşılık buldu. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ile Niğde Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanlığı, OSB’de “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konulu toplantı düzenledi. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun başkanlık ettiği İstihdam Kurulu toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun sunumu ile başladı. Katırcıoğlu, hükümet tarafından istihdamın artırılmasına yönelik teşvikleri sıraladı ve Niğde’nin de bu teşvik ve desteklerden en iyi şekilde yararlandığını vurguladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise konuşmasında, ülkemizin özellikle dış kaynaklı bazı tehditlerle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Dünyada daralmakta olan ekonominin Türkiye’de de piyasalarda durgunluğa sebep olduğunu anlatan Başkan Akdoğan, bu tablonun işsizliğin artmasına neden olduğunu kaydetti. Ülkemizin yaşadığı zor dönemlerde Niğdelilerin her zaman gerekli fedakarlığı yaptığını anımsatan Belediye Başkanı Akdoğan, “İş adamları olarak, sanayiciler ve üretenler olarak, istihdam meydana getirenler olarak bu ülkenin ekmeğini yedik, bu ülkeden kazandık ve bu ülkenin insanlarına borcumuz var. Bu bakımdan toplantımızın önümüzdeki günlerde amacına ulaştığını hep beraber göreceğiz. Ümit ediyorum ki bu salonda bulunan bulunmayan herkes istihdam konusunda elini taşın altına koyacaktır. Bu noktada devletimiz de istihdam edenlere ciddi krediler ve destekler veriyor ve bu desteklerden yararlanmanın da doğru olduğunu düşünüyorum’’ şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumuyla ilgili de bir değerlendirme yaparak, referandumda ‘evet’ çıkması halinde ülkenin elde edeceği kazanımlardan bahsetti.

Toplantıda Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu da bir konuşma yaptı. Vali Peynircioğlu, devletin, kamu kurumlarının eskiden olduğu gibi istihdama yönelik fabrika ve işyerlerinin açmadığını, buna karşılık üretim yapan, istihdam sağlayan özel kuruluşları teşvik edecek avantajlar sağladığını vurguladı. Ertan Peynircioğlu, buna rağmen halen sadece Niğde’de 19 bine yakın kamu çalışanı bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile SGK İl Müdürlüğü’nün “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konulu sunumu ile devam etti.

Toplantıya Niğde’de faaliyetlerini sürdüren sanayici ve işadamları ile sanayi kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.