Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve beraberindeki 7 milletvekili Niğde’ye geldi. Milletvekillerini CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem karşıladı.
Niğde’ye gelen Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Niğde İl Başkanlığı önünde bulunan partililerle buluştular.
Partililere konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hükumetin tarım ve terörle mücadele politikasını şöyle değerlendirdi:
Muharrem İnce partililere yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Her gün şehidimiz var, gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz. 3 terör örgütü, PKK, IŞİD, FETÖ. Peki, bu üçünü kim büyüttü. Peki Oslo’da PKK ile pazarlık yapıp PKK temsilcisine sizin isteğiniz üzerine şu valiyi, şu kaymakamı görevden aldık diyen AKP değil mi?. Peki IŞİD militanlarına kötü söz söylemeyip bunlar öfkeli gençler diyen Davutoğlu değil mi?, Peki FETÖ’ye ’Bitsin artık bu hasret diyen’ bunlar değil mi?. Arsa veren, bunlara Üniversite açtıran, bunlara bakan veren, koltuk veren, bunlara para veren, bunlar için özel yetkili mahkemeler kurup bunlara teslim eden, HSYK’yı bunlara teslim eden, gizli tanık yasası çıkarıp FETÖ’cülere veren bunlar değil mi? Türkiye’nin başı beladadır. 3 terör örgütüyle ne yazık ki üçünü de Türkiye’nin başına bunlar bela etti. Türkiye’de tarımın durumu ortada. 2006 bir kanun çıkarttılar, gayrisafi milli hasılanın yüzde 1’ini tarıma destek için vereceğiz dediler yarımını verdiler. 50 katrilyon çiftçiye borçlular. 27 bin dönüm arazi Trakya’nın 2 katı büyüklüğünde ki alanımız ekilmiyor. Mazot alıyorsunuz, rafineri çıkışı 1,15, ÖTV ve KDV ile 2,24 ÖTV ve KDV’yi koymasalar 1,15 liraya satacak çiftçiye mazotu en pahalıya satan Türkiye’dir."