Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından düzenlenen, öğrencilerin soru ve görüşlerine yer verilen “Rektör Öğrenci Buluşmaları” 5 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşti.
Bu yıl 8.’si düzenlenen ve diğer yıllardan farklı olarak Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un da katıldığı program Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak, yapılacak olan çalışmalarla ilgili öğrencilere çeşitli bilgilerin verildiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür “Hepimizin bildiği gibi sekiz yıldır bu programı yapmaya çalışıyoruz. Bu programın en önemli faydası, aldığımız geri dönüşlerle sizlerin şikâyet ve taleplerinizi dinlemek suretiyle yapmaya çalıştığımız düzeltmelerdir. Bu anlamda bugüne kadar yaptığımız ilk yedi toplantıdan farklı olarak bu sene işin formatını değiştirdik. Şehirle olan sıkıntılarınıza çözüm bulmak adına toplantımıza il yöneticilerimizi de davet ettik” dedi.
Etkinlikte konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise “Üniversitemizden gelen talepleri her zaman gayretle çözmeye çalıştık, eksiklerimiz muhakkak olmuştur amacımız bu eksikleri gidererek şehrimize ve üniversitemize faydalı olmaktır. Bundan sekiz yıl önce hem içine hem şehre kapalı bir Niğde Üniversitesi vardı. Adnan Hocamızın teşvikleriyle üniversite, şehir ve sanayi kaynaşma fırsatı buldu. Gençlerimizin sorunlarına beraber çözüm yolları arıyoruz. Bu bakımdan üniversitemiz hem okullaşma, hem fakülte sayısı olarak, hem de şehir ve sanayi ile olan işbirliği sayesinde büyük bir mesafe kat etti. Eksiklerimizi de böyle toplantılarda tespit ederek yola daha rahat devam edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Niğde’nin Türkiye’nin en güvenilir illerinden biri olduğunu ifade eden Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ise “Niğde halkı ve üniversitesi devletine, milletine bağlı özellikler taşıyor bu da bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Programda konuşma yapan bir diğer isim Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu oldu. Bu toplantıların geleceğin teminatı gençlerin sorunlarını çözmede katkı sağlayacağını belirterek sözlerine başlayan Vali Ertan Peynircioğlu öğrencilere seslenerek “Sizler bizlere ailelerinizden emanetsiniz. Bu şehrin idarecileri olarak, bizlerin vazifesi sizlerin hayatını kolaylaştırmaktır. Elimizden geldiğince, imkanlar ölçüsünde, meşru ve haklı taleplerinize cevap vermek için çalışacağız” dedi.
Üniversitenin bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesinde atılması gereken adımların tespit edilmesine fayda sağlaması adına önem arz eden etkinliğe, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Program öğrencilerin soru cevap bölümüyle sona erdi.