Niğde’de PTT Teşkilatı’nın kuruluşunun 176. yıldönümü dolayısıyla bir dizi program yapıldı.
PTT Başmüdürü Bedri Evran ve beraberindeki yetkililer ilk önce Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nu ziyaret etti. PTT yetkilileri daha sonra PTT merkez şubesinde 176. sıra numarasıyla işlem yapan Resul Arıkan çeşitli hediyeler verildi.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, PTT’nin öneminden bahsetti. Vali Peynircioğlu konuşmasında şunları söyledi; “PTT 176. kuruluş yıl dönümü tabi ki ülkelerin milletlerin tarihinde önemli konumda kuruluşlar var. Kurumlaşma önemli. PTT’mizde posta, telefon ve telgraf işletmemiz 176. yıl dönümünü kutluyor. Önemli bir bölümü uzun süreli olması ve kurumsallaşması açısından gerçekten önemli. Milletimizin hayatında da gerçekten uç noktalar ve en kılcal damarlara kadar sirayet etmiş olmasıyla da PTT’mize önemli görevler ifa ediyor. son zamanlarda tabi hizmet alanını elbette genişletti. Daha önceden telefonda vardı ama telefonu ayrılmasından sonra diğer hizmet alanlarına da işte; kargo, PTT bank aracılığıyla postada, telgrafta gerçekten önemli görevler ifa ediyor. Çeşitli alanlarda da hizmetlerini çeşitlendiriyor. Bizler açısından PTT’nin yapmış olduğu hizmetler çok önemli. Bil hassa bu tebligat kanununa göre PTT aracılığıyla yapılan işlemler resmi kurumlar açısından büyük önem taşıyor. Ben Tüm PTT ailesine hayırlı olsun ve nice yıllara diyorum.” dedi.
Ziyarette PTT Başmüdürü Bedri Evran, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’na posta pulu ve 15 Temmuz’u anlatan broşür hediye etti.