Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı hükümet seçimi kampanyası çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaları ziyaret etti.

Başkan Hüseyin Anlayan’a Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu ve partililer eşlik etti. Gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı konuşmada 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçiminin ülke açısından çok kritik bir süreç olduğunu belirten Anlayan, “Biz bu süreci en iyi şekilde vatandaşlarımızla paylaşarak 16 Nisan’da gerçekten ülkemizin, devletimizin bekası için iyi bir ’evet’ ile neticelenmesini arzu ediyoruz. 18 maddelik bir anayasa değişikliği var. Her bir maddesi çok önemli. Evet demek için 18 maddede belki yüzlerce gerekçe sayabiliriz ama bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde ciddi bir istihdamın sağlandığı bir yatırımcı firmada olmamız hasebiyle sadece istihdamı bile konuşmamız buradan bütün ülkemize bunu mesaj olarak anlatmamız inanıyorum ki ’evet’ demeye yetecek. Yatırımcılar hükümette bir istikrar görmezse asla böyle bir yatırım yapmaz, yapsa da çalıştıramaz. Bütün yatırımcı fabrikalar önce istikrar ister sonra da güven ister” dedi.

15 yıldır AK Parti iktidarında bu istikrar ve güvenin yakalandığını ancak bugünkü mevcut hükümet sisteminde tek başına iktidar olma garantisi olmadığını ifade eden Anlayan, “Hepimiz faniyiz, önemli olan sistemin kalıcı olması. Bugün yüzde 30’la koalisyon hükümet kurulabilir. Bugünün gençleri koalisyon dönemini bilmiyorlar. Gençlere bunun ne sıkıntı getirdiğini anlatmak lazım. Yüzde 25 ile hükümetler kuruldu ama kavgalar gürültüler beraberinde geldi, istikrarsızlıklar beraberinde geldi, fabrikalar kapandı işsizlik arttı ama bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kim gelirse gelsin kim başkan adayı olursa olsun Türkiye’nin yarıdan fazlasının desteğini alarak hükümet olacak. Dolayısıyla tek başına hükümet olacak, tek başına hükümet de istikrar ve güven getirecek, yatırımları artıracak ve bütün yatırımcılara güven ortamı sağlayacak. Bu bile tek başına ’evet’ demeye yetiyor diyorum ben” diye konuştu.

Hiç alakası olmayan sebeplerle “hayır” diyenlerin de olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Hatta yeni hükümet sisteminde Başbakan ile Cumhurbaşkanı kavga ederse ne olur diyenler var tam aksine bu sistem çift başlılığı ortadan kaldıran bir sistem. Tek başına iktidar tek adam anlamına gelmiyor. Denetlenebilir, sorgulanabilir ve hesap verecek bir Cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla biz istikrar ve güven için ve tabii ki istihdam için ’evet’ diyoruz, herkesin de ’evet’ demesini istiyoruz. Bu gerçekten milletimizin ve devletimizin bekası için geçerli. Kimlerin ’hayır’cı olduğuna iyi bakmak lazım. İçeride dışarıda hatta dışarıda yedi düvel bir olmuş ’hayır’ kampanyası yapıyor. Kimse bizim iyiliğimizi istemiyor. Onlar ’hayır’ diyorsa demek ki biz doğru noktadayız. 16 Nisan gerçekten bir fırsat. Milletimizin de siz çalışanlarında geleceği için çocuklarının geleceği için inşallah buradan güçlü bir şekilde ’evet’ çıksın istiyoruz. Tek başına iktidarlar tek başına hükümetler bu memleketi yönetsin sonuçta Cumhurbaşkanı şu olacak, bu olacak neticede halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olacak yoksa bu milletin seçmediği Cumhurbaşkanı olamayacak” ifadelerini kullandı.

İstikrar oluştuğunda yatırımların da artacağını vurgulayan Başkan Anlayan şunları söyledi: "Organize Sanayi Bölgemizde şu anda 3 bin 250 kişi çalışıyor. Bu harika bir tablo gerçekten gurur duyuyoruz. Biz bu sayının artmasını istiyoruz. Mevcut 500 dönümlük Organize Sanayi Bölgesi’ni 1000 dönüm daha büyütüyoruz. Kararını aldık ve bu seneki yatırım programına da koyuldu ve şimdi Fatsa Belediyesi olarak almış olduğumuz yetkiyle istimlak aşamasına geçiyoruz. İstimlak aşaması bu işin son aşamasıdır. İnşallah istimlak aşamasında bitirdiğimizde 1000 dönüm daha yeni fabrikalarla dolacak ve hedefimiz 10 bin kişi istihdam. Biz bu bin dönüm alanı hazırlarız ama yine koalisyon dönemi yaşarsak bu bin dönüm alan dolacak diye boş boş bekleriz. Tek başına iktidarlar güçlü bir hükümet Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde sağlanacak. Koalisyonlar dönemi bitiyor. Biz bu bin dönemlik alanı bir yılda doldurmayı hedefliyoruz. 16 Nisan gerçekten bunun için bir dönüm noktası buna yürekten inanıyoruz. İşletme sahibine bize bu fırsatı verdiği için bizi sizlerle buluşturdu için teşekkür ediyorum.”