Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, yeni belediye hizmet binası inşaatında kazı ve zemin ıslah çalışmalarının ardından temelin beton işleminin de tamamlanmasıyla önemli bir aşamayı geçtiklerini belirtti.
Yeni belediye binası inşaatına bir süre önce başlandığını ve bunu daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Başkan Hüseyin Anlayan, “İnşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Bu aşamaya kadar kazı çalışmaları yapılmıştı aynı zamanda zemin ıslah çalışması yapılmıştı ve şimdi en nihayetinde de kazı çalışmalarından sonra temelin betonunu dökmüş bulunuyoruz. Çok şükür, bu bizim için önemli bir aşamaydı” dedi.
Belediye hizmet binası inşaatını inşallah kazasız belasız tamamına erdirmeyi temenni ettiklerini ifade eden Başkan Anlayan, “İnşallah şu anda temelini betonunu atmış bulunuyoruz ve bodrum katının perde inşaatının hızlı bir şekilde başlamış bulunuyoruz. Yeni belediye binamız gerçekten kullanımı ile ihtiyaca cevap verebilecek, çok uzun yıllar Fatsa’mıza hizmet edebilecek bir bina olacak. İnşallah mimarisi ile kullanımı ile de estetik bir bina olacak. Akıllı bir bina olacak özellikle de Selçuklu mimarisini tercih ederek bir proje ortaya koyduk. Fatsa’mızın şehir kimliğine yeni bir güzellik katmış olacak. Şu anda hizmet verdiğimiz mevcut belediye binamız eski ve toplam kullanım alanı 2 bin 500 metrekare. Yeni belediye binamız tabii içerisinde çok farklı fonksiyonları var. Bodrum kat alanında 120 araçlık bir kapalı otoparkımız olacak ondan sonra zemin katta galeri katta 12 adet özel ticari alanımız, mağazamız olacak. Bunları satışa sunacağız ayrıca yine mağazaların üst katında bağımsız 12 adet özel ofisimiz olacak ve bu ofisleri de satışa sunacağız. Toplamda 12 tane galeri katlı mağaza 12 tane ofisi satışa sunarak bu inşaatın maliyetini buradan karşılamayı planlıyoruz. Onun haricinde de geriye kalan alanda 4 katlı binamız olacak. Toplamda 4 katlı binanın her katında özellikle de son iki katında belediye binası olmak üzere toplam 5 bin metrekare alan belediyemizin kullanım alanı olacak. Yani şu andaki mevcut belediye binamızın 2 katı büyüklüğünde daha modern daha kullanışlı daha planlı bir belediye binası olmuş olacak. Vatandaş yeni binamıza zeminden girecek binanın her tarafında rahatlıkla ulaşabileceği bir fonksiyonda hizmetini alacak. İnşallah personelimiz de daha verimli daha güzel ortamda vatandaşlarımıza hizmet edecek inşallah” diye konuştu.
Başkan Anlayan şöyle devam etti: “İhale süreci 2017 yılının Haziran ayında son bulacak. Haziran ayında kaba inşaatın inşallah tamamını bitirmiş olacağız. İnanıyorum ki bundan sonra daha hızlı bir çalışma olacak. Kış şartları belki biraz bizi etkileyebilir ama inşallah Rabbim fırsat verdikçe her gün en verimli bir şekilde çalışmaya gayret göstereceğiz İnşallah. Haziran ayında kaba inşaatı bittikten sonra yine ara vermeden anahtar teslimi binanın tamamını da 2018 yılının Eylül ya da Ekim aylarında bitirmeyi hedefliyoruz yani 2018 yılının sonbahar aylarında yeni belediye hizmet binamıza geçmeyi planlıyoruz.”
Başkan Anlayan açıklamasını şöyle tamamladı: “Sonuçta Fatsa’mız hizmet edecek bir yapı ortaya koyulacak. Bununla beraber biraz da ticari düşünüyoruz. Belediyemize kaynak sağlama adına da belediyemizin cebinden bir kuruş para çıkmadan binayı kendine yaptırmayı planlıyoruz bu vesileyle de burada satacağımız 12 tane dükkan, 12 tane ofis inşallah binanın toplam maliyetinin karşılayacağını öngörüyoruz. Satış işlemlerinde kaba inşaat ortaya çıkınca gerçekleştireceğiz. Yılbaşından sonra hazırlıklarımızı ve ilanlarımıza başlayarak kamuoyunu bilgilendireceğiz. Dolayısıyla şu anda belirlenmiş bir satış fiyatı söz konusu değildir. Kamuoyuna her gelişmeyi haberdar edeceğiz. Vatandaşımız şunu bilsin: Buradan satış gerçekleştireceğimiz için buradan mağaza ve ofis almak isteyenler hazırlıklarını şimdiden yapabilirler ama satıldı, fiyatı şuydu gibi söylemlere itibar etmesinler. Biz fiyatlar ortaya koyulunca ve satış aşamasında geçtikçe kamuoyuna bunu bilgilendireceğiz. Buradan belediyemiz bütçemize satışlar haricinde bir kaynak kalacağını da umut ediyoruz. Bir defa daha Fatsa’mız için hayırlı olmasını diliyorum.”
(AA-SLH-Y)