Ordu’nun Altınordu ilçesinde devam eden altyapı çalışmalarında ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Son bir yıldır şehirde sürdürülen alt yapı çalışmaları sırasında denize ulaşan yağmur suyu bakslarının tamamen kapalı olduğu ortaya çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1930’lu yıllardan bu yana 18 bin nüfusa göre inşa edilen, geçici onarım ve eklemelerle günümüze kadar getirilen ancak artan nüfus yoğunluğuna cevap veremeyen şehrin alt yapısı sil baştan yeniliyor. Ancak yenileme çalışmaları sırasında görenleri şaşkınlığa uğratan görüntüler ortaya çıkıyor. Özellikle geçmiş yıllarda yoğun bir yağmurda sel baskınlarına uğrayan Altınordu ilçesinde yağmur suyu basklarının tamamen dolu ve tıkanmış halde olduğu ortaya çıktı. Çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “2.5 yıldan bu yana Altınordu ilçemizde altyapı seferberliği başlattık. Ne yazık ki, yağmur suyu hatlarının tamamı kapalı haldeydi. Buradan yağmur suyu denize nasıl ulaşacak? Şehrin geleceğini kurtarmak çiçek dikmekle olmuyor. Ortada iflas etmiş bir alt yapı var. Alt yapıyı kurtarmazsak, şehir her yağmur yağdığında sular altında kalır” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde yağmur suyu hattının yetersizliğinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla Atatürk Anıtı’nın olduğu noktada sürdürülen yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılacak hatla Şarkiye ve Düz mahallelerinde yaşanan su baskınlarının önüne geçileceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Burası Ordu’da 2.5 yıldır yaptığımız alt yapı çalışmalarının gerçek fotoğrafıdır. Çok büyük bir afet yaşanmadığı sürede Altınordu’da artık su baskını, yağmur suyu ve kanalizasyonların tıkanmasıyla ilgili bir sorun yaşanmayacak” dedi.

“Su baskınlarının sebebi ortaya çıktı”

Altınordu başta olmak üzere Büyükşehrin alt yapı yatırımlarındaki yoğunluğunun tüm kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Burada yapılacak çalışma ile başta Şarkiye ve Düz Mahalle olmak üzere yağmur suyu hattının denizle bağlantısını sağlamayı amaçlıyoruz. Burada arkadaşlarımız hattı açtığında on yılların eksikliğini, şehri neden su bastığını, kanalizasyonların neden çalışmadığını gözleriyle gördü. Yağmur suyu hattı tamamen toprakla dolarak işlevini kaybetmişti. Daha önce Soya ve Mersan kavşağında yaptığımız gibi son nokta olarak burada da baksları yerleştirerek inşallah Ordu ilimizde çok büyük afet ya da sel olmadığı müddetçe su baskını, yağmur suyu ve kanalizasyonların tıkanmasıyla ilgili eksikliği gidermiş olacağız. Bu resim Ordu’da 2.5 yıldır yaptığımız alt yapı çalışmalarının gerçek fotoğrafıdır” dedi.

“Alt yapı biter bitmez üst yapıya geçilecek”

Alt yapı çalışmaları ardından Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin güzelleştirilmesi için üst görseldeki çalışmlara ağırlık verileceğini belirten Başkan Yılmaz, “Burada kurulacak bakslar orta ölçekli 1.5’a 1 metre ölçülerinde bakslar. Daha önce Soya ve Mersan’da koyduğumuz 5’e 2 büyüklüğünde bakslar ve burada yapacağımız çalışma ile Ordu şehrimizi inşallah ilçeleriyle birlikte ciddi bir sıkıntıdan kurtarmış olacağız” şeklinde konuştu.