Ordu Kimsesiz Hayvanları Yaşatma Doğal Ortamlarını Sağlama ve Koruma Derneği (ORKİNOS) tarafından “Var Olmak Haktır” projesi kapsamında 10 bin öğrenciye ‘sokak hayvanlarını koruma bilinci’ eğitimleri verilecek.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üye derneği ORKİNOS, Ordu’da 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde, ilk ve ortaokullarda eğitim seminerleri etkinliği başlatıyor. Ulusal bir federasyon olan HAYTAP’ın Türkiye’nin birçok il ve ilçesine yaymış olduğu ve her yıl uygulamanın gerçekleştirildiği şehirlerde binlerce çocuğa ulaştığı “Var Olmak Haktır” projesi Ordu’da hayata geçiyor.

Çocuklara merhamet, empati ve vicdan kavramları anlatılacak
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ın destekleri ve beğenisi ile eğitim seminerleri için yasal izin alan ORKİNOS Derneği üyeleri bu seminerlerle 10 bin çocuğa ulaşmayı planlıyor. ORKİNOS Derneği eğitimler kapsamında çocuklara empati, vicdan, merhamet duygularının yanı sıra 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasasının ne anlama geldiğini, bu yasaya göre sahipsiz sokak hayvanları ile hangi kurumların ilgilendiğini öğretmeyi hedefliyor.
ORKİNOS Eğitim Koordinatörü ve HAYTAP Ordu Temsilcisi Mehtap Sağsen, ORKİNOS Dernek Başkanı Aziz İşbakan ve ORKİNOS üyesi Hamdi Celil Sağsen’in gerçekleştirecek olduğu eğitim seminerleri 5-6 aralık tarihlerinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda start alacak.