Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Mescid-i Aksa’ya Sahip Çık" sloganıyla düzenlenen eylemde İsrail’e tepki gösterildi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde TÜGVA İlçe Teşkilatı, Sahil Camisi önünde basın açıklama yaptı. TÜGVA Fatsa İlçe Başkanı Sadettin Çakmak yaptığı konuşmada, “Mescid-i Aksa, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa, Müminlerin haykırışı, Müminlerin niyazı. Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs’te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa ’ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar” dedi.

Başkan Çakmak, açıklamasının devamında, “Müslüman, Müslüman’ın Kardeşidir! Kardeşlerimize ve İslam’ a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa ’ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş, Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs’ te 1948 den beri yapılan işgaller bir yurda değil, bizatihi İslam a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de ezanı Muhammediyeyi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

TÜGVA Fatsa İlçe Başkanı Saadettin Çakmak’a, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa Belediye Başkan Yarımcısı İbrahim Eroğlu, Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, Fatsa Giyim Eşyaları Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu, Fatsa Esnaf Kefaret ve Kredi Odası Başkanı Ayhan Baş ve yüzlerce vatandaş eşlik ederek destek verdi.