Fatsa İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Fatsalı Gençler Okuyor” projesine bu yıl 5 bin öğrenci katıldı.

Fatsa İlçe Kaymakamlığı himayesinde oluşturulan projeyle ilçe genelindeki ortaokul ve liselerde kitap okuma seferberliğinde hedef bu sayının daha da yüksek olması. Projenin, ortaokul 5, 6, 7. sınıflar ile lise 9, 10, 11. sınıflar arasında öğretim gören öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı himayesinde gerçekleşen bu proje edebiyat öğretmenleri tarafından yürütülüyor.

Proje sorumlu başkanı Edebiyat Öğretmeni Hayati Türkmen, “Öğrenciler, proje süresince Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen 100 temel eser ile komisyon tarafından belirlenmiş 50 eser içinden maksimum derecede eser okuyacaklar. Yüksek katılımlı ve cazip ödüllü bu proje mayıs ayının sonunda yapılacak olan değerlendirme ile sona erecek” dedi.

"Amaçlarının proje ile birlikte Fatsa’da değer yetiştirmek olduğunu söyleyen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “Geçen yıl 4 bin’e yakın öğrenci bu projeye katıldı. Bu yıl ise sayımız 5 bin. Her yıl bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Katılım gerçekten güzel ve bizler de projenin amacına ulaştığını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz proje kapsamında okuyabildikleri kadar kitap okuyacaklar. Kitap okumak insanlarını ufkunu açar ve bilginleştirir. En çok kitap okuyan öğrencilerimizi ödüllendireceğiz” şeklinde konuştu.