Fatsa Orta Büyük Cami’de geçen yıl başlayan “Sahurla Sabahı Buluşturalım” projesi ve beraberinde kurulan sahur çadırının bu yıl Fatsa Belediyesi desteğiyle devam edeceği bildirildi.

Sahur çadırı uygulamasında sahur öncesi dev bir semaver yakılıyor, din görevlileri vatandaşlarla buluşup sohbet ediyor, çadırda yapılan sahur sonrası okunan ezanın ardından mukabele okunuyor ve sabah namazının kılınmasından sonra cemaat evine gidiyor. Fatsalı vatandaşlar projeye geçen yıl büyük ilgi göstermişlerdi. Geçen yıl özellikle öğrenci evinde kalan öğrenciler, yardıma muhtaç insanlar, uzaklardan cenaze gibi nedenlerle şehre gelen vatandaşlar sahur çadırı sayesinde mağduriyet yaşamıyorlar.

Projenin fikrini oluşturan Fatsa Orta Büyük Camii İmam Hatibi Necati Ergül yaptığı açıklamada, “Sahur çadırımıza gelen vatandaşlarımızla sahur yapıyoruz, ezan okunduktan sonra mukabele okuyoruz, sabah namazını kıldıktan sonra evlerimize dağılıyoruz. Ben Fatsa Belediyemiz başta olmak üzere bizlere destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise Orta Büyük Cami’nin sahur çadırı ile ilgili şunları söyledi: “Sahur çadırının güzel bir birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyoruz. Biz de ilk fırsatımızda vatandaşlarımızla birlikte sahur çadırında olacağız. Sahur çadırının devletimizin, milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”