Ünye Belediyesi’nin kentsel dönüşümü çalışmaları kapsamında kentin nefes almasını sağlayacak en önemli çalışmalardan biri olan Rüzgarlı Sokak’ta yıkım çalışmaları tamamlandı.
Ünye’de Rüzgarlı Sokak’la ilgili kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkım aşamasına geçilmişti. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından 13 metre genişlikte geniş bir cadde elde edildi. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz” dedi.
Başkan Çamyar, “Ünye her belediye başkanının hayalindekini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Çınarlık caddesinden aşağıya doğru gelen sokak burada daralıyor, önünde de belediye sineması da burayı tamamen kestiği için kentin denizle bağlantısı mevcut değildi. Taki bugüne kadar. Bugün bu çerçevede Rüzgarlı Sokak’taki binalarımız yıkımını gerçekleştirdik. İş merkezimizin de bitimiyle beraber Çınarlık Caddesi’nden gelen hat sıcak asfalt şekliyle denize kadar bağlanmış olacak” diye konuştu.
Kente nefes aldıracak en önemli çalışmalardan biri olan Rüzgarlı Sokak’taki binaların yıkımı nedeniyle kendilerine yardımcı olan bina sahiplerine ve esnaflara teşekkür eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Mal canın yongasıdır. Ünye için gerekliyse biz de buradan tahliye oluyoruz diyerek çok önemli bir sorumluluk bilincini yerine getiren vatandaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz” şeklinde konuştu.