Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’yu geçen yıllarda 200 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ederken son iki yılda yapılan turizm hamleleri ile yılda 500 bir turistin ziyaret edebilecek noktaya gelindiğini söyledi.
Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete girmesi ve yapılan tanıtım çalışmalarıyla Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısının arttığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da göreve başladığımda, Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 200 bin civarında idi. Yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla birlikte bu sayı 500 bini geçti” dedi.
Özellikle Körfez ülkelerine yönelik yapılan turizm tanıtım faaliyetlerinin istenilen noktaya doğru gittiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Avrupa’nın ilk, dünyanın 3. deniz üzerine inşa edilen havalimanı Ordu’da hizmete açıldı. Deniz üzerine inşa edilmesi nedeniyle büyüleyici bir güzelliğe sahip havalimanımız var. Her türlü uçakların inip kalkışına müsait teknolojiye ve donanıma sahip. Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde görüşmeler yaptım ve 2016 yılında 9 charter seferi ile Arap turistler geldi. 2017 yılında 100 uçak dolusu Arap turist Ordu’ya gelecek. Bunun sözünü aldık. Kuveyt’ten firmalar geldi. Onlar da uçak seferleri yapmak istiyorlar. Araplar sadece ziyaretçi değil, yatırımcı da olmak istiyorlar. Daha çok turizm odaklı yatırımlar oteldir, restorandır benzeri şeyler yapmak istiyorlar” diye konuştu.