Osmaniyeli lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Ege Kök, evlerinin ahırını kütüphaneye çevirdi.

Düziçi ilçesine bağlı Karaçarlı Köyü’nde yaşayan 18 yaşındaki Hüseyin Ege Kök, annesinin ölümünden sonra kendisinde bulunan 150 kitapla yola çıkarak ahır olarak kullandıkları yeri kütüphaneye çevirdi. Annesi Yüksel Kök’ün isminden hareketle ‘Yüksel’in Kütüphanesi’ ismini verdiği dünün ahırı, bugünün ise kütüphanesi bugün okul çağındaki çocuklara hizmet veriyor.

Hüseyin Ege Kök, kütüphaneyi geliştirmek, genç nesillere daha iyi bir hizmet vermek ve kütüphanenin materyallerini çoğaltmak adına hareket ettiklerini belirtti.

1907 ÜNİFEB olara bilinen Çukurova Üniversitesi’ndeki Fenerbahçeliler’in kurduğu platform da, Hüseyin Ege Kök’e destek verdi.

Kampanya başlatan Çukurova Üniversitesi 1907 ÜNİFEB Platformu ‘Yüksel’in Kütüphanesi’nin ihtiyaçlarını liste yaparak bir kampanya başlattı. Kütüphaneyi daha güzel bir ortama taşımak adına inşaat malzemesi olarak kum, çakıl, çimento, briket, asma raf, her türlü kitap, okuma seti, kırtasiye malzemesi ve satranç takımını ihtiyaç listesinde şekillendiren platform, bu konuda bankaya da bir hesap açtı.