Osmaniye Belediyesi tarafından ulusal boyutta ilk kez düzenlenen kitap fuarında kitapseverler bir araya geldi.
Osmaniye’nin kültür ve sanat hayatına katkı sunmak amacıyla Osmaniye Belediyesi tarafından organize edilen ulusal boyutta ilk olma özelliği taşıyan Kitap Fuarı Osmaniyeliler ile buluştu.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan alanda açılan ve 40 ayrı stantta 90 yayınevinin yer aldığı kitap fuarı, 18 Aralık tarihine kadar açık kalacak.
Profesyonel ekipler tarafında kurulan ve meydanının tamamını kaplayacak her türlü mevsim şartlarına uygun çadır içerisinde gerçekleştirilen açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu, “Osmaniye’nin kültür ve sanat hayatına katkı sunmak için belediye olarak uluslararası boyutta 1. Kitap Fuarını düzenledik. Bu kitap fuarı ile ilkokuldan başlayıp üniversiteye kadar her kademedeki öğrencilerin, çevre ilçelerle birlikte kitaplarla ve yazarlarla buluşmasını sağlamak istiyoruz” dedi.
Osmaniye Valisi Kerem Al ise bugünün Osmaniye için tarihi bir gün olduğunu belirtti. Al, “Önemli bir etkinliği beraber gerçekleştiriyoruz. ’Oku’ emriyle başlayan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle kitabı önemsiyoruz. Kitapsız hayat, din, medeniyet olmaz. Kitap aydınlanmadır, ufuktur, bilgidir. Kitabı, hakikati başkalarının elinde arayanlar, bugünkü yaşadığımız sürecin çıkmazlarıdır. Kitap fuarının Osmaniye’de açılmasından da büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.
Konuşmaların arından, Al ve protokol üyeleri 1. Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesini kesti.
Daha sonra Vali Al ve beraberindekiler kitap fuarını gezerek kitap aldılar.